‘Cumhuriyete hayat veren ruh bugün de dimdik ayakta!’

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunumunda, Şeref Defteri’ni de imzaladı.

Cumhuriyete hayat veren ruhun 96 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayakta olduğuna dikkat çeken Vali Doğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni her ne pahasına olursa olsun koruma azim ve kararlılığında olduğumuza dikkat çekti.

Vali Doğan, Anıt Şeref defterine şunları yazdı; “Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96’ncı yıl dönümünde saygıyla ve minnetle huzurunuzdayız. Bizlere emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti, her satırı kahramanlıklarla her safhası fedakârlıklarla dolu çetin bir mücadelenin eseridir. Kurtuluş Savaşı’mızı zaferle taçlandıran cumhuriyetimize hayat veren ruh 96 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’ni, her ne pahasına olursa olsun korumak azim ve kararlılığında olduğumuzu bu anlamlı gün vesilesiyle bir kere daha belirtmeyi görev biliyoruz. Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutlarken, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimizin hatıralarını saygıyla yâd ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhunuz şad olsun.”

Bir cevap yazın