Erasmus Heyeti, İskenderun’a hayran kaldı

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Erasmus+ KA347 isimli proje kapsamında İskenderun’a gelen Romanyalı ve Litvanyalı heyeti konuk etti.

İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla yürütülen, İlçe Milli Eğitim Proje Koordinatörü Hanefi Zobar ve İskenderun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadriye Yırtıcı eşliğinde gerçekleştirilmen Erasmus+ KA347 “Haydi Suriye’yi Konuşalım” isimli proje kapsamında ilçemize gelen Litvanya’dan 2 öğretmen ve 8 öğrenci ile Romanya’dan 2 müfettiş ve 8 öğrenci olmak üzere 20 kişilik heyeti ağırlayan Kaymakam Yönden, hoşsohbet ortamında bir araya geldiği konuklarına İskenderun’un sahip olduğu sosyal, ekonomik, tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Kaymakam Yönden, ezan ile çan sesinin birlikte duyulduğu, farklı kültür ve inanç mensubu çok sayıda insanın birlik, beraberlik ve kardeşlik ile barış, hoşgörü, sevgi, saygı ve uyum içerisinde yaşadığı kentimizin tüm dünya ya örnek teşkil ettiğine dikkat çekerek, bu doğrultuda barış ve kardeşliğimizin temsili haline geldiği kanaatiyle Kaymakamlığın arka bahçesinde korumaya alınan farklı türden iki ayrı ağacın tek kökten beslenerek oluşturduğu doğa harikasını da konuklara gösterdi.

Suriyelilerin kamu iş ve işlemlerinin nasıl yürütüldüğü konusundaki şeklindeki soruya da açıklık getiren Kaymakam Yönden, konuklarını Suriyeli Danışma Ofisi’nde gezdirerek, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgilendirdi.

Türkiye’de olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Romanyalı ve Litvanyalı konuklar, İskenderun’u ve buradaki sosyal, ekonomik ve kültürel yaşam ilişkisinin harikulade olduğunu belirterek, Kaymakam Yönden’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

Romanyalı ve Litvanyalı heyet, Kaymakam Yönden’in ardından İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı makamında ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise “Sizleri kentimizde görmekten dolayı çok mutluyuz. Bu tür projelere farklı kültürler tanıma, kaynaşma ve bölgemizin tanıtılması çok önemli. İskenderun’da yüzyıllardır farklı düşüncede farklı inançta insanlar barış ve huzur içerisinde yaşar. Kentimizdeki bu güzel ortam tüm Dünyaya örnek teşkil oluşturmaktadır. Bu vesile ile projede emeği geçenleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın