Bu seminer daha iyi anlatılamazdı!

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçedeki kamu çalışanlarına protokol kurallarını kendi tecrübelerinden örnekler vererek anlattı. Kaymakamlık tarafından, kamu personellerinin kaynaşması, moral ve motivasyon ve kendilerini geliştirmeleri adına düzenlenen ve yaz tatili dolayısıyla kısa bir ara verilen eğitimler serisi bu kez Kaymakam Musa Sarı’nın “Protokol Kuralları ve Tecrübe Paylaşımı” konulu semineriyle başladı.

Arsuz Kaymakamlığı Rhossus Amfi Salonu’nda ilçe müdürlük personeli, belediye personeli, aday öğretmenler ve okul müdürlerinin de katılımıyla yaklaşık 135 kamu görevlisinin katıldığı seminer kısa bir müzik dinletisi ile başladı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, yaklaşık iki saat süren sunumunda, protokol kurallarını bilmenin gerek bireysel, gerek kurumsal ve gerekse yerine göre ulusal onuru ve saygınlığı koruma açısından çok önemli olduğunu belirterek, yapılan bir hatanın bazen şahsi mahcubiyete yol açabileceğini, bazen kurumu zor durumda bırakabileceğini, bazen da ulusal anlamda sorunlara yol açabileceğini ifade etti.

Tüm katılımcıların pür dikkat dinlediği sunumda Kaymakam Sarı, makamda, araçta, toplantıda, davet, resepsiyon, çeşitli yer ve zamanlarda davranış biçimleri, giyim kuşam ve yeme içmeye dair kuralları detaylı bir şekilde anlattı.

Yerine göre olumlu ve olumsuz örnekler de veren Kaymakam Sarı’ya kamu personeli teşekkür ederek, kendilerinin de zaman zaman hataya düşebildiklerini ve bu detaylı sunumun çok verimli olduğunu ifade etti.

Bir cevap yazın