DOĞAKA 90’ndan vurdu!

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA)’nın 90. yönetim kurulu toplantısı Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan’ın başkanlığında Kahramanmaraş’ta düzenlendi.

Kahramanmaraş Ramada Oteli Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Hatay Valisi Rahmi Doğan, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ve ilgili ajans personeli katıldı.

İSTE Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi değerlendirme aşamasında

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan, ajansın faaliyetlerine 2019 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde devam ettiğini belirterek, “Ajansımız, bölgemize turizm sektörüne yönelik marka değer olabilecek projelerin kazandırılması, turizm altyapısının geliştirilmesine yönelik destek programını 26 Ağustos 2019 tarihinde ilan etmişti. 13 Ekim 2019 tarihinde sona eren başvuru döneminde; Kahramanmaraş’tan 18, Hatay’dan 19 ve Osmaniye’den de 8 olmak üzere toplam 45 adet proje başvurusu alınmıştır. Alınan başvuruların toplam proje değeri 102 Milyon 141 Bin TL olup ajansımızdan talep edilen destek miktarı 64 Milyon 887 Bin TL olmuştur. Destek programı ile ilgili değerlendirme çalışmaları başlatılmış olup başarılı projelerin Aralık ayı içerisinde açıklanması planlanmaktadır. Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki başvuruları tamamlanmış olan Hatay Kireçlik Yarma Sistemi Ortak Kullanım Tesisi ve İskenderun Teknik Üniversitesi Kaynakçılık Mükemmeliyet Merkezi projelerinde değerlendirme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca 2019 Yılı Teknik Destek Programı ve 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başvuruların alınmasına devam edilmektedir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Destek Programı (SODES) ile ilgili olarak ise 2019 yılı uygulama usul ve esasları çerçevesinde Kalkınma Ajansları yetkilendirilmiştir. Ajansımız tarafından ilgili kurum ve kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucunda proje teklifleri alınmıştır. Bugünkü toplantıda yapılacak değerlendirmelerin ardından uygun görülen proje teklifleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayına sunulacaktır” dedi.

42 Milyon Euro’luk proje başvurusu

Ulusal ve uluslararası fonlardan bölgeye kaynak sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerinin de altını çizen Vali Özkan, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Dünya Bankası işbirliği içerisinde hazırlanan ve Avrupa Birliğine sunulan 42 Milyon Euro tutarındaki proje başvurusu uygun bulunmuştur. Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerimizle ile birlikte 10 ilde uygulanacak olan projenin uygulama detayları Dünya Bankası, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Ajansımız ilgili personelleri tarafından hazırlanmaktadır. Bölgemizdeki sektörlerin ve firmaların tanıtımına yönelik çalıştay, konferans ve fuar gibi organizasyonlara destek sağlayan Ajansımız, bu kapsamda Germenicia Antik Kent Çalıştayı, Çağlayancerit Ceviz Çalıştayı’na destek vermiş ve İstanbul Uluslararası Gıda Fuarı’na firmalarımızın katılımını sağlamıştır. Organizasyon çalışmalarına Hatay ilinde yapılacak olan Sürdürülebilir Kalkınmada Kadın Girişimciliği Çalıştayı ve Gaziantep’te yapılacak olan GAPSHOES Ayakkabı Fuarı ile devam edilecektir” dedi.

Açılış konuşmasının ardından, DOĞAKA 90.Yönetim Kurulu Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.

Bir cevap yazın