EXPO’da sürprizlere hazır olun!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,  hazırlıkları hızla devam eden EXPO 2021 ile ilgili büyük ihalenin önümüzdeki ay yapılacağını duyurdu. EXPO’nun içeriğinde büyük sürprizlerin yer alacağını de vurgulayan Başkan Savaş, “Hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Kasım ayında büyük ihalemiz var. Rekabet bizi bekliyor. Umarım ki en yakın zamanda bitireceğiz” dedi.

Bazı projelerin hayata geçmesi için ekonomik imkânların geniş olması gerektiğini vurgulayan Başkan Savaş, Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesi içindeki en rahat 6 belediyeden biri olduklarına değinerek, “Borçlarımız var ancak bunları ödüyoruz. Buna rağmen ilde hizmet veren en aktif kurum Hatay Büyükşehir Belediyesi. Paramızı hiçbir zaman çarçur etmedik. Kentimizin huzuru için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Uzun Çarşı sit alanı

HATSU’nun borçlu doğduğunu buna rağmen doğru program ve adımlarla hizmet ürettiğini belirten Başkan Savaş, “Geçen yıl son 77 yılın en yağışlı kış mevsimini yaşadık. Buna rağmen taşkın ya da herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Uzun Çarşı sit alanı olduğu için o bölgede çalışma yapamıyoruz. Oradaki esnafımız mazgalların üstünü, önünü açık ve temiz tutmalı. Bu şekilde oluşabilecek bir sıkıntının önüne yüzde 70-80 geçmiş oluruz” dedi.

Arsuz’da 2. Etap altyapı başlayacak

Samandağ, Reyhanlı ve Kırıkhan’ın içme suyu şebekesi ile Yayladağı’nın kanalizasyon şebekesi çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başkan Savaş, “Önümüzdeki yıl da Arsuz’da ikinci etap altyapı çalışmasına başlayacağız. Belen’de yüzde 85’ini tamamladığımız çalışmayı tamamlayacağız. Yani il genelindeki altyapı çalışmalarımız devam edecek” dedi.

“Hatay’ın geleceği için konuşan herkesi dinlerim’

STK’lara büyük önem verdiğinin altını çizen Başkan Savaş, “Ortak akla inanan bir insanım, bilim insanı her şeyi ben bilirim diyemez. Biz gelecek nesiller için çalışıyoruz. Bu şehir ile ilgili söyleyecek sözüm var diyen tüm STK’ları dinlerim” diyerek, STK’ları Hatay’ın sorunlarını çözmeye davet etti.

Bir cevap yazın