Bu okulda herşey çok güzel!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in İlçedeki devlet okullarına gerçekleştirdiği ziyaretlerin bugünkü ilk durağı Şehit J. Asb. K. Çvş. Metin Kıldış Kızılay Uygulamalı Anaokulu oldu. Türk Kızılayı tarafından yaptırılan ve Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldış’ın adının ölümsüzleştirildiği anaokulunu ziyaret eden Kaymakam Yönden’e İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Haytaz, Şube Müdürü Ahmet Yanmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin ve Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri ile Kızılay ekibi eşlik etti.

Kaymakam Yönden, okulun fiziki durumu, güvenlik, temizlik ve hijyen başta olmak üzere, ısınma ve soğutma sistemi, eğitim araç ve gereçlerinin yeterliliği, öğrenci servislerinin işleyişi, sosyal ve kültürel etkinlikler, öğretmen, öğrenci ve veliler arası iletişim v.b. konularda yerinde inceleme yapmasının akabinde, okul idarecileri ile bir araya gelerek, istişare de bulundu.

Daha sonra minik öğrencilerle buluşan Kaymakam Yönden, çocuklarla birlikte resim boyayarak keyifli vakit geçirdi. 

Kaymakam Yönden ayrıca, ziyaret esnasında, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi tarafından öğrencilere dağıtılmak üzere hazırlanan hediye paketlerini de okul idarecilerine teslim etti.

Kaymakam Yönden, daha sonra beraberindeki heyetle İskenderun General Şükrü Kanadlı İlkokulu’nun ardından, İskenderun Barbaros Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Bir cevap yazın