İskenderun’un 2020 bütçesi onaylandı

İskenderun Belediye Meclisi, 2020 yılı bütçe tasarısını görüşmek üzere toplandı. İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı başkanlığında, ‘İskenderun Belediyesine ait 2020 yılı bütçe tasarısının görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu olmak üzere tek gündemle toplanan mecliste Barış Pınarı Harekâtı’na tam destek verildi.

Gündem dışı konuşmalarda, siyasi parti ayrımı gözetmeksizin ‘Barış Pınar Harekâtı’na destek veren belediye meclis üyeleri, Türk Ordusu’nun her zaman yanında olduklarını dile getirdi.

Ülkenin sınır güvenliğini sağlamak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak adına yapılan Barış Pınarı Harekâtı’nda kahraman Mehmetçiklerin her daim yanında olduklarını ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Ülkenin bekası ve geleceği açısından önemli bir harekât düzenleniyor. Cenab-ı Allah’tan ordumuza başarılar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar her vakitte mazlumun yanında olmuştur. Savaşın değil barışın teminatı olan ordumuz ve ülkemiz inanıyoruz ki, bölgede on yıllardır beklenen huzur ortamını temin edeceklerdir. Kahraman ordumuz, şanlı tarihi boyunca her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında durmuştur. Barış Pınarı Harekâtına katılan erinden, generaline kadar tüm Mehmetçiğimizin her zaman yanındayız. Allah yar ve yardımcıları olsun, Allah ordumuzu muzaffer kılsın ” diye konuştu.

Belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı,” İskenderun’un sorunlarını çözmek için yoğun bir gayret içerindeyiz. Toplumun tüm kesimlerinin sorunlarını ve belediyemize iletilen talepleri hızlı bir şekilde yerine getiriyoruz. Tüm ekiplerimiz halkımıza en iyi hizmeti verebilmek için yoğun bir gayret gösteriyor. Sizlere de halka hizmet noktasında vermiş olduğunuz desteklerden ve katkılarınızda dolayı çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu

Yapılan konuşmaların ardından, bir önceki meclis toplantısında CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu’nun yasa gereği Plan Bütçe Komisyon raporundan önce Performans raporunun görüşülmesi gerektiğini belirtmesinin dolayısıyla, toplantı performans Raporunun oylanmasıyla başladı. CHP grubunun itirazlarına rağmen, Performans Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesinden önce, ‘02.10.2019 Tarih ve 69 sayılı Meclis Kararı ile Bütçe Komisyonuna tetkik edilmek üzere havale edilen belediyemizin 2020 yılı Bütçe Tasarısı incelenerek 2020 yılı 188.000.000,00 TL elde edileceği tahmin edilmiş gelirlerin ekonomik dağılımı ile ilgili meclise CHP grubu adına önerge sunan Ali Mutlu’nun önergesi oy çokluğu ile reddedildi.

Yapılan konuşmaların ardından Plan ve Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesine geçildi. Madde madde oylanan belediyenin 2020 yılı bütçe tasarısı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir cevap yazın