Sürücüler Dikkat! Radar ensenizde

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü vasıtasıyla 81 ilde uygulanacak radar uygulaması için talimat yazısı gönderdi. 12-13 Ekim tarihlerinde, toplam 10 saat boyunca ülke çapında şehiriçi ve bölge trafik birimlerindeki istisnasız tüm radarlarda yapılacak olan “K3-Radarla Hız Denetimi” ile ilgili yazı 81 ilin Emniyet Müdürlüğüne, Jandarma Genel Komutanlığına, İller İdaresi Genel Müdürlüğüne ve EGM Özel Kalem Müdürlüğüne gönderdi.

İŞTE 81 İLE GÖNDERİLEN TALİMAT YAZISI:

“Ülkemizde 2019 yılı ilk 8 ayında meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları incelendiğinde %36’sının nedeninin -hız kuralının ihlal edilmesi- olduğu ve kazaların çoğunluğunun “tek araçlı, hıza ve dikkatsizliğe bağlı” yoldan çıkma şeklinde meydana geldiği anlaşılmaktadır. Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak, sürücülerin trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla; 12-13 Ekim 2019 tarihlerinde, ülke çapında şehir içi ve bölge trafik birimlerindeki istisnasız tüm radar araçlarının katılımıyla, “08.30-10.00, 11.00-12.30 ve 14.30-16.30” saatleri arasında, toplam 10 saat süreyle, mutlak suretle çevirim ekipli olarak “K3-Radarla Hız Denetimine” yönelik özel denetim yapılacaktır.

Denetimlerde;

1) Yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla denetim süresince yaka kameraları kesinlikle kullanılacaktır.

2) Araç ve sürücülere ilişkin mevzuatta belirtilen diğer eksiklik veya kural ihlallerine karşı duyarlı olunarak, tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemler kararlılıkla uygulanacaktır.

 3) Denetimler UTP üzerinden gerçekleştirilerek, birim amirlerince de takip edilecektir.

 4) Gerçekleştirilecek denetimlerde, her bildirim/çevirme ekibinde radar hız denetimi UTP üzerinden başlatılacak ve denetim bitiminde sonlandırılacaktır. Bu hususlar merkezce UTP sistemi üzerinden takip edilecektir.

5) Sonuç formunda bulunan Toplam Radar, Faal Radar ve Gayrifaal Radar sayıları mutlak surette girilecek ve doğruluğu teyit edilecektir.

6) Trafik Denetimlerinde ve Trafik Kazalarında Alınacak Önlemlere İlişkin Yönerge ‘de yer alan gerekli trafik tedbirlerin alınarak araç/sürücülerin kontrol edilmesi sağlanacaktır.

7) Denetim sonuçları Trafik Uygulama ve Denetleme Dairesi Başkanlığına ekle yer alan sonuç gönderme formunda belirtildiği şekilde gönderilecektir.”

Bir cevap yazın