‘Hatay, vergide ilk 10’da, yatırımda son 10’da’

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, ‘Vergi veren ilk 10 ilde olmamıza rağmen yatırım alan iller içerisinde son 10 il arasında yer alan Hatay’a üvey evlat muamelesi yapılmasın!” dedi.

Hatay’ın 5’nci derece teşvik bölgesi ilan edilmesi, Hassa Tüneli, İskenderun Serbest Bölgesi’nin hayata geçirilmesi, Arsuz, Payas ve Belen’in devlet hastaneleri sıkıntısını dile getirerek, Hatay’ın önceliklerine de vurgu yapan Şahin, Ak Parti’li Hatay milletvekillerinin de desteğiyle ilin hak ettiği yatırımı hızlı bir şekilde almasını istedi.

Hatay’ın artık ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Hatay, 2018 yılı ihracatında bir önceki yıla göre sağladığı yüzde 22’lik artış ile Türkiye ortalamasına oranla büyük bir başarıya imza atmıştır. Dikkat çeken ekonomik potansiyeli ve avantajlarına rağmen Hatay, ne yazık ki hak ettiği ilgiyi görmemektedir. Ekonomimiz yeterince desteklenmediği için gelişemiyoruz, işsiz sayımız hızla artıyor. En yüksek vergiyi ödeyen ilk 10 il içerisindeyiz. Yatırım konusunda son 10’dayız. Artık yeter, Hatay üvey evlat muamelesi görmek istemiyor; aş, ekmek, yatırım bekliyor. Hatay, beşinci teşvik bölgesi kapsamına alınacak mıdır? Hassa Tüneli ne zaman açılacak? 1956 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla serbest bölge ilan edilen ancak yeterli çalışma yapılmadığı için hayata geçirilmeyen İskenderun Serbest Bölgesi hayata geçirilecek midir? Arsuz, Payas, Belen ne zaman hastaneye kavuşacaktır? Bütün bunların bir an önce dikkate alınarak Hatay’a yeniden yatırım yapılmasını istiyoruz ve bütün AK PARTİ’li milletvekili arkadaşlarımın da desteğiyle bunlara hızlı bir şekilde ulaşmak istiyoruz.

Bir cevap yazın