Doğa onlarla birlikte güzel!

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediyeye ait Geçici Hayvan Bakım Evine gerçekleştirdiği ziyarette, hayvanları korumanın herkesin görevi olduğunu belirtti.

Geçici Hayvan Bakım Evi’nde ücretsiz olarak 11 Ekim’e kadar devam edecek olan kuduz aşısı, iç dış parazit aşısı ve diğer hayvan bakım çalışmaları hakkında bilgiler alan Tosyalı’ya hayvansever vatandaşlar hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Hayvanları koruma altına almak ve sağlıklı ortamlarda yaşamlarını devam ettirebilmelerini sağlamak adına belediye olarak çalışmalarını sürdüklerini belirten Başkan Fatih Tosyalı, “Doğal denge içerisinde, her canlının kendine ait yaşam biçimi ve hakları vardır. İskenderun Belediyesi olarak, sokak hayvanları başta olmak üzere bütün canlılara yönelik yapmış olduğumuz çalışmalar onlara vermiş olduğumuz önemin birer göstergesidir. Belediyemizin geçici barınma merkezinde gerekse düzenlenen etkinliklerle hayvanlarımızın bakımı tedavileri ve hayvan sevgisinin toplumda nakledilmesi konusunda faaliyetler göstermekteyiz” dedi.

Doğal yaşama katkıda bulunmak amacıyla uygun alanlarda bulunan ağaçlara ahşap kuş yuvası yerleştirdiklerini de anımsatan Başkan Tosyalı, “Çevre, doğa ve hayvanların korunması için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz. Kuşların kendilerini güvende hissedebilecekleri uygun yerlere ahşaptan yapılan 25 adet kuş evini yerleştirdik. Sahipsiz sokak hayvanları için de yürüttüğümüz çalışmalar devam edecektir” dedi.

Bir cevap yazın