Ayaklı kütüphane 1 milyon ile neler yapacak?

Geçtiğimiz gün Kenan İmirzalıoğlu’nun sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programında, 1 milyon TL kazanarak yarışma tarihine adını yazdıran İskenderunlu Arda Ayten, parasıyla ne yapacağını açıkladı.

Herkesin gururlandığı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde okuyan 19 yaşındaki Arda’yı yarışmanın sunucusu İmirzalıoğlu, ‘Sana kitap kurdu demek hafif kalır. Sen ayaklı kütüphanesin’ diyerek, tebrik etti.

 Mütevazi halleri, bilgi donanımı ve okuma azmiyle milyonların gönlünde taht kuran Arda Ayten, hayallerini ve gelecek planlarını anlatırken, dünya turuna çıkmak istediğini de ifade etti.

Yarışma sonrası kazandığı parayla daha çok kitap alıp, daha çok kitap okuyacağını söyleyen Arda Ayten, “Yarışmaya da daha çok kitap alabilmek için katılmıştım. Şimdi daha çok kitap okuyacağım. Gelecek yaz, öğrenebildiğim kadar dil öğreneceğim, kitaplarımın hepsini kendim basacağım. Sanırım hayatım boyunca öğrenci kalmak istiyorum. Ölünce de üniversitede öğrenci olarak ölmek istiyorum. Tıp fakültesinden sonra uzmanlık olarak bilimsel branşları tercih edeceğim. Yarışmadan önceki gelirlerimle belli başlı sayıda kitap okumuştum, bu yıl 218 kitap okudum. Şimdi 1 milyon lirayı düşününce 50 bine yakın kitap alabilirim. Bu ömrüm boyunca okuyamayacağım bir sayı” derken, önceliğinin İngilizce ve Fransızca öğrenmek olduğunu söyledi.

Bugüne kadar taslak halinde 4 kitap yazdığını ifade eden Ayten, “Asıl üzerinde durduğum “Gecenin Kıyısı” adını verdiğim 4’üncü kitabım. O bir roman. Bir yazarın yarım bırakılmış kahramanı ve kendi dünyasındaki kendini tanımlama çabasını anlatıyor” derken, kendi kitaplarını da basacağını söyledi.

Bir cevap yazın