Arsuz, muz üretiminde kıvılcımı yaktı bir kere!

Arsuz’un ekonomisi için önemli bir yer tutan tarım sektörünün yapısını değiştiren muz üretimi kapsamında ilçede yılın ilk hasadı törenle yapıldı. Turizm potansiyelinin yanında maydanoz ve narenciye üretimindeki potansiyeliyle dikkat çeken ilçede, son yıllarda atağa giren muz üretimi, Arsuz’u Anamur ile yarışır hale getirdi.

Üçgüllük Mahallesi’nde Rasim Sapmaz’ a ait muz serasında gerçekleştirilen yılın ilk hasadını Arsuz Kaymakamı Musa Sarı yaptı. Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Çolakoğlu ile Arsuz İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, Arsuz Ziraat Odası Başkanı ve Ak Parti İlçe Başkanı Bünyamin Nal ve çiftçilerinde katıldığı törende, ilçenin tarımsal kalkınmadaki rolüne dikkat çekildi.

İlk hasadı heyecanla gerçekleştiren Kaymakam Sarı, Arsuz’da yaklaşık 650 dönüme yakın muz serasının olduğunu, Türkiye’de muz ekimi olarak üçüncü sırada Hatay’ın yeraldığını belirterek, muzun ithal muz kalitesinde olduğunu ve piyasa sorunu olmadığını ifade etti.

İlçede her geçen yıl seracılığın arttığını da vurgulayan Kaymakam Sarı, gerek Kalkınma Ajansı ve gerek Ziraat Bankası kredileri ile hem yeni sera hem de modernizasyon çalışmalarına destek verildiğini belirterek, çiftçilere bol kazançlar diledi.

Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Çolakoğlu da Arsuz’da yaklaşık 28 muz üreticisi olduğunu belirterek, bakanlığın ve çeşitli kredi kuruluşlarının desteğiyle yeni seralar ve modernizasyon çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kendilerinin de bütün teknik personelleri ile birlikte bu çalışmaları desteklediklerini anlatan Çolakoğlu, bu yıl 4000 tonun üzerinde muz hasadı beklendiğini söyledi.

Seraların gezilerek ilk hasadın yapılmasının ardından, Kaymakam Sarı, davetlilerle birlikte Muz Paketleme Tesisi’ni inceledi.

Bir cevap yazın