Tercüman Alınacak

Ceza Muhakemesi Kanunu’na Göre Tercüman Listelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik maddeleri gereğince, Hatay Adli Yargı ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığınca düzenlenecek 2020 yılı Tercümanlık Başvurusu yapacak olanlar ve Başvuru Kabul şartları ile konuya ilişkin talep edilen belgeler Hatay Valiliği’nin resmi internet sitesinde yayınlandı.

Tercümanlık yapmak amacıyla listeye kaydolmak isteyenlerin başvuruları 14 Ekim 2019 Pazartesi günü başlayıp, 31 Ekim 2019 Perşembe günü mesai bitiminde sona erecek.

Başvuru Yeri: www.hatay.adalet.gov.tr internet adresinde yayınlanan Komisyona ait ilan metninin ekinde bulunan başvuru dilekçe ve belgelerin örneğinin internet sitesinden temini ile başvuruların Hatay Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı 1. kat 105 Nolu Bürosuna bizzat yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI ŞÖYLE:

1.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak veya 29/512009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesine göre düzenlenmiş olan Mavi Kart sahibi olmak,

2.Başvuru tarihinde fiil ehliyetine sahip olmak,

3.En az ilkokul mezunu olmak,

4. Başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak,

5.Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile, Devlete ve adliyeye karşı işlenen suçlar, 12/4/199 1 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda yer alan suçlar ile “basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli-iflas veya kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma suçlarından ‘hükümlü olmaması veya hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmemiş olmak,

6.Disiplin yönünden meslekten ya da memuriyetten çıkarılmamış veya sanat icrasından yasaklanmamış olmak,

7.Komisyonunun bağlı bulunduğu il çevresinde oturmak veya bir mesleki faaliyeti icra etmek,

8.Başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmamak

Ayrıntılı bilgi için http://www.hatay.gov.tr/kurumlar/hatay.gov.tr/Haberler/Duyurular/2019/10ekim/03/tarama0001.pdf linkini tıklayabilirsiniz.

Bir cevap yazın