İskenderun’un Çınarları kahvaltıda buluştu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla ilçedeki 60 yaş üstü vatandaşları kahvaltıda bir araya getirdi. İlçe protokolünün geçmişin tanığı ve bugünlerimizin mimarları olarak gördüğümüz, elleri öpülesi saygıdeğer büyüklerle yakından ilgilendiği kahvaltıda duygu dolu anlar yaşandı.

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde 3 Nolu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’ in yanı sıra 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Şehit Ahmet Tor Kışlası Komutanı Piyade Albay Ragıp Taygan,Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Oğuz Emre Çiçek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Ahmet Keskin, M. Ali Dokuzoğlu ve Doç.Dr.Ayşe Nesin Oğuzhan Akkoca ile mahalle muhtarları ve elleri öpülesi saygıdeğer büyükler katıldı.

“Hayatınızı kolaylaştırmak görevimiz”

Büyükler için hayatı kolaylaştırmanın en önemli görevleri arasında olduğunu söyleyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “İlçe protokolümüz ile birlikte sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyuz. Sizlerin yaşam tecrübelerinizden, birikiminizden faydalanmak isteriz. Davetimize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğim gibi sizler bizlerin baştacısınız. Hepinize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyorum. Dünya Yaşlılar Günü’nüz kutlu olsun” dedi.

“Geçmişle, gelecek arasındaki en değerli varlıklarsınız”

Büyüklerin, dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımız olduğunu söyleyen Kaymakam Yönden,  “Yaşlılarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek, sıkıntılarına ortak olup, çözüm yolları aramak ve hayatlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmak bizlere düşen en önemli görev olarak kabul edilmelidir. Hayat tecrübelerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olmasının yanı sıra toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatı olacaktır. Bu manada devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak, öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır” dedi.

Büyüklerle tek tek ilgilenen Kaymakam Yönden ile Başkan Tosyalı, daha sonra herhangi bir istek yada ihtiyaçları olup olmadığı yönünde sohbet etti.

Bir cevap yazın