Avusturya Ticari Konsolosu İskenderun’da

Avusturya Ticari Konsolosu Georg Karabaczek ve beraberindeki heyet İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi’ni ziyaret etti.  İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter’in karşıladığı Avusturya heyetine, Hatboru Sanayi ve Ticaret  A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılıçlar da eşlik etti.

İskenderun’un  sanayi ve liman şehri olduğuna vurgu yapan Yeter; “Bölgemizde Demir-Çelik sektörünün yanı sıra Filtre sektörü, Lojistik, nakliye, Narenciye ve hizmet  sektörü ön plandadır. Ortadoğu’ya en yakın limanlardan biri de İskenderun Limanıdır ve  İskenderun Limanından  dünyanın değişik ülkelerine konteyner taşımacılığı yapılmaktadır” dedi.

Avusturya Ticari Konsolosu Georg Karabaczek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri değerlendirerek, Hatay, İskenderun ve bölge ekonomisi hakkında bilgiler aldı.

Yapılan konuşmaların ardından İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, ziyaretin anısına Avusturya Ticaret Bakanlığı Türkiye Başkanı Georg  Karabaczek’e plaket takdim etti.

Bir cevap yazın