İskenderun’da ‘Ahi Evran Sofrası’

İskenderun esnaf oda başkanları tarafından her ay geleneksel olarak düzenlenen ‘Birlik ve Beraberlik Kahvaltısı’ bu kez Ahilik Haftası dolayısıyla İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın ev sahipliğinde düzenlendi.

Belediye 2’nolu sosyal tesislerinde düzenlenen toplantıya İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, atay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdulkadir Teksöz, HESOB Başkan vekili Erol Akın, belediye başkan yardımcıları ile esnaf ve meslek odaları başkanları katıldı.

Bayramınız kutlu olsun

Oda Başkanlarının talepleri ve çözüm yolları noktasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan toplantıda söz alan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, bütün esnafların Ahilik Haftası’nı kutlayarak, “”Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir. Akıl ve ahlak İle çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan felsefesi ile günümüzde esnaf ve sanatkarlarımıza kılavuzluk eden Ahi Evran-ı Veli’yi rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en kalbi duygularla kutluyor, ahiliğe esas olan birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun büyüyerek devam etmesini canı gönülden temenni ediyoruz” dedi.

Her daim yanınızdayız

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, her zaman esnafların yanında olduğunu belirterek, “Toplantımızı bir hafta önce düzenleyecektik. Ancak bu zamana kısmet oldu. Tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyorum. Belediye olarak her zaman esnaflarımızın yanındayız. Oda başkanlarımız ile sürekli iletişim halindeyiz” dedi.

‘Başkan Tosyalı, İskenderun için şans’

HESOB Başkanı Kadir Teksöz ise Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı belediye başkanı olmadan önce de tanıdığını belirterek, “Sayın Başkanımıza esnafın her daim yanında olduğu için teşekkür ediyoruz. Sayın Tosyalı İskenderun için bir şanstır. Kendisinin bölgeye birçok hizmet edeceğine inanıyoruz. Gelecek sene Ahilik kutlamalarını İskenderun’da yapmayı planlıyoruz. Bu konuda başkanımız ile görüştük. Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından oda başkanları sorun talep ve önerilerini dile getirdikleri toplantıdan dolayı Belediye Başkanı Tosyalı’ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bir cevap yazın