Erzin’de antik kent seferberliği

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erzin’de gün yüzüne çıkarılan Roma Dönemi’ne ait M.Ö. 2. yüzyılda kurulduğu belirtilen Epiphaneia Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarını inceledi. Roma kentleri arasında yer alan ve tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Antik Kent hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Savaş, Hatay’ın her ilçesinin zengin bir tarihsel birikime ve dünya mirası niteliğinde eserlere sahip olduğunu ifade etti.

Yüzeyde görülen sütun kalıntıları, tiyatro, hamam ve mevcut yapı kalıntılarını hayranlıkla inceleyen Başkan Savaş, çalışmaların tamamlanmasının ardından antik kentin Erzin’in tarihsel yüzü olacağını söyledi.

Erzin Epiphaneia Antik Kenti’n tamamının veya tamamına yakınının ortaya çıkarılmasıyla bölgenin yanısıra Hatay’a da büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Başkan Savaş, “Hatay, sayısız tarihsel esere sahip bir medeniyet kenti. Büyükşehir belediyesi olarak, şehrin sahip olduğu kültür varlıklarına sahip çıkmayı, tarih bilincine katkıda bulunmayı ve bu eserleri gelecek nesillere ulaştırmak adına da çalışmalar yapıyoruz. Hatay’a gelen herkesin burada tarihi yeniden yaşamasını ve kentin yüzlerce yıl önceki dokusunu hissetmesini istiyoruz” dedi.

Erzin, Başkan Savaş’ı ağırladı

Başkan Savaş’a eşlik eden Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu, daha sonra Başkan Savaş’ı makamında ağırladı. Erzin hakkında görüş alışverişinde bulunan iki başkan, hoşsohbetin ardından ilçede faaliyet gösteren Eryılmaz Soğuk Hava Deposunu ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Misafirperverliğinden dolayı işletme sahibi Tarık Eryılmaz’a teşekkür eden Başkan Savaş, narenciye diyarında mandalina hasadı yaptı.

Bir cevap yazın