200 milyon metrekare arazi kiralanacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tarımsal yerli üretim için 2023 yılına kadar 200 milyon metrekare Hazine arazisini çiftçilere kiraya verecek.

Türkiye’deki tarımsal faaliyetleri desteklemek, yerli üretim potansiyeli bulunan tarım ürünlerinin yetiştirilmesini teşvik etmek için Hazine taşınmazlarından daha aktif yararlanmaya yönelik geliştirilen proje kapsamında, arazilerin ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden doğrudan kullanıcılarına kiralanması için Bakan Murat Kurum’un talimatıyla geçen yıl mayıs ayında başlatılan ve yaklaşık 218 bin çiftçiyi kapsayan uygulamaya 180 bin çiftçi başvuruda bulundu.

Türkiye genelinde uygulamaya en çok başvuru 14 binle Adana’dan yapılırken, 10 bin 200 başvuru ise Hatay’dan geldi. Konya’dan 8 bin 900, İzmir’den 8 bin 73, Muğla’dan ise 7 bin 830 çiftçi uygulamaya başvurdu.

Gerekli şartları taşıyan 45 bin çiftçiye 497 milyon metrekare taşınmaz kiralaya verildi. Diğer başvuruların ise değerlendirme süreci devam ediyor. Teşviklerle 139 çeşit bitki türünün yerli üretiminin arttırılması hedefleniyor.

Başta ceviz, badem olmak üzere ağaçlandırma ve tıbbı, aromatik ve süs bitkileri yetiştiriciliği ile hayvancılık amaçlı kiralanmak üzere Bakanlık tarafından 200 milyon metrekare Hazine taşınmazı ilana çıkarılacak.

Bir cevap yazın