52 atölyeli toplum merkezinin temeli atıldı

Reyhanlı Belediyesi, Bilkent Üniversitesi ile Taipei Kültür ve Ekonomi Temsilciliği iş birliğiyle, “Dünya Vatandaşları için Reyhanlı Toplum Merkezi”nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Kurtuluş Mahallesi’nde 7 dönüm arazi üzerine inşa edilecek merkezin temel atma törenine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, Taipei (Tayvan) Ekonomi ve Kültür Misyonu Türkiye Temsilcisi Yaser Tai Hsiang, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi ile İsmet Tokdemir, belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Taipei (Tayvan) Ekonomi ve Kültür Misyonu Türkiye Temsilcisi Yaser Tai Hsiang, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye’ye, Suriyelilere yaptıklarından dolayı teşekkür ederek, “İnsani yardımlar konusunda Türkiye ile birlikteyiz. Geçmişte başta İstanbul olmak üzere, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep gibi illerde insani projeleri hayata geçirdik. Bugün temelini atmanın sevincini yaşadığımız toplum merkezi, insanların üretim yapacakları bir yer olacak” dedi.

52 atölye, sergi ve kültürel aktivitelerin gerçekleştirileceği salonların bulunacağı merkezin temel atma törenin ardından, konuklar Reyhanlı’daki sanatkarlar tarafından geri dönüşüm malzemelerinden yapılan eserler ile el işi ürünlerden oluşan sergiyi gezdi.

Bir cevap yazın