‘Fatih Tosyalı’nın verdiği sözü tutmasını bekliyoruz’

Bu yıl Süper Lig’de mücadele edecek olan İskenderun Engelliler Basketbol Takımı, kendileri ile özdeşleşen ve 25 yıl kullandıktan sonra geçmiş dönemde ellerinden alınan sahildeki lokalin kendilerine yeniden verilmesi için belediye yönetimine çağrıda bulundu.

Yeni yönetimin kendilerine söz vermesine rağmen, lokalin geçen süre içerisinde kulübe tahsis edilmemesine sitem eden sporcular, önümüzdeki haftalarda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi üç büyüklerin takımlarını ve yöneticilerini İskenderun’da ağırlamaya hazırlanmalarına rağmen toplanacakları bir tesisin olmamasından dert yandı.

“Desteğinizi bizden esirgemeyin”

Tarihindeki birçok şampiyonluğa imza atan takımın sporculardan Sinan Aslan sitemini şöyle dile getirdi; “Sayın Milletvekilimiz Abdulkadir Özel ve Belediye Başkanımız Fatih Tosyalı’nın yüzlerce kişi önünde bize vermiş olduğu sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. 1989 yılında kurulmuş olan kulübümüzün 25 yıl kullandığı ve İskenderun Engelliler Spor Kulübü ile özdeşleşmiş olan tesisimiz bazı çıkar odaklı insanlar tarafından elimizden tadilat yapılacağı gerekçesiyle alındı. Ses çıkarmadık. Tadilat bitti, bekledik… Törenle verilecek dendi, sustuk. 1 yıl kullanılmadan bırakıldı yine bekledik. Sonra bir proje için kullanıldı. Engelli bireyler faydalanıyor diye ona da ses etmedik. Ama artık lokalimizi geri alma zamanımız geldi. Hatay’ı ve İskenderun’u en üst seviyede temsil eden İskenderun Engelliler Spor Kulübü’nün toplanacağı, kritik yapacağı, dışarıdan gelecek olan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımları ağırlayacağımız tesisimize geçmek istiyoruz. Bu bağlamda bizden desteğini esirgemeyen Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı ile Sayın Vekilimiz Abdülkadir Özel’den tesisimizi bize törenle vermelerini istirham ediyorum.”

“Maddi destek beklentimiz yok”

İskenderun Engelliler Basketbol Takımı Kulüp Başkanı Suat Atasever de, lokalin kulübe tehsis edilmesi talebini yineleyerek, “Sayın Belediye Başkanımız ve yardımcılarının spora verdiği desteği takdirle karşılıyor ve destekliyorum. Ancak bir desteği de Süper Lig’de oynayan Engelliler Basket Takımımıza bekliyor ve yıllarca kullandığımız sahildeki tesisin tekrar takımımızın kullanımına verilmesini bekliyoruz. Bu konuda takımımıza söz verilmişti! Haftaya ligler başlayacak, maalesef takımımızı toplayacak bir tesisimiz yok ! Takımımız milyon lira bütçeli Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi Türkiye’mizin en büyük kulüpleri ile mücadele edecek. Maddi beklentimiz yok, ancak hem manevi hem de tesis desteğini bu takımın hak ettiğine inanıyorum” dedi.

Bir cevap yazın