Kurtuluş Caddesi, yenilenmek için gün sayıyor

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya’da, “dünyanın ilk aydınlatılan caddesi” olarak bilinen Kurtuluş Caddesi’nin araç trafiğine kapatılarak turizme kazandırılması için sürecin devam ettiğini söyledi. Ankara’daki işlemlerin tamamlanıp en kısa sürede çalışmalara başlamayı planladıklarını söyleyen Vali Doğan, kararın kent adına önemli olduğunun altını çizerek, yapılacak çalışmalarla caddenin kendini göstereceğini anlattı.

Kurtuluş Caddesi’nin de bölge turizmi için önemine değinen Doğan, “Biz Hatay’ı ziyarete gelen herkese Kurtuluş Caddesi’ni anlatarak gezdiriyoruz ancak bu cadde bugün istediğimiz seviyede değil. Öncelikle buranın yayalaştırılması konusunda girişimlerimiz oldu. Hatay Valisi olarak kentin tüm milletvekillerini, büyükşehir belediye başkanı ve ilçe belediye başkanlarını davet ettim. Hep beraber Hatay adına bir karar aldık. ‘Kurtuluş Caddesi’ni yayalaştıralım.’ dedik. Belediye Meclisindeki tüm partiler ortak kararla büyükşehir başkanlığının borçlanması yönünde karar çıkarttı. Caddenin yayalaştırılması ve Antakya Belediyesi’nce sokak iyileştirilmesi hususunda karar verdik” dedi.

Hatay için ciddi bir trafik sorununun da bu çalışmayla çözüleceğini ifade eden Doğan, “Hatay’ın turizmine değer katacak çok potansiyelimiz var. Bunlardan birisi de bu cadde. Gelen insanlarımızın burayı rahatça gezip dolaşması açısından bunu önemsiyoruz. İnşallah hızlı şekilde halkımızın hizmetine sunacağız. Bu karar için tüm milletvekillerimize ve büyükşehir belediye başkanına teşekkür ediyorum. Kısa vade içerisinde buraya başlamak lazım. Ankara’daki süreç devam ediyor. Bu süreci de neticelendirip, caddeyi yayalaştıracağız. Halkın hizmetine ve turizme kazandıracağız” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın