Bu pazarlarda kadın emeği ön plana

Arsuz Belediyesi tarafından kurulan semt pazarı, kadınlara umut ışığı oldu. İlki geçtiğimiz hafta Arsuz ilçe merkezinde açılan “Yöresel Ürünler Kadın Eli Semt Pazarının ikincisi Karaağaç Mahallesi’ndeki Semt Pazarı’nda açıldı.

Her Perşembe günü açılacak olan ve kadın emeğinin ön plana çıkacağı pazarın açılışına Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven’in yanı sıra CHP HatayMilletvekili Suzan Şahin, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, kadınlar ve davetliler katıldı.

Kadın Eli Semt Pazarlarının ev hanımlarına güç katacağını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, “Kadınlarımızın emeklerini ortaya koyarak el emeği ürünlerinin satışa çıkacağı, üretici ile tüketici ile direk buluşacağı pazarlarımız kadınlarımızın ekonomilerine de büyük katkı sağlayacak” derken, herkesi pazarlara kadınlara destek olmaya davet etti.

Açılışın ardından açılan stantları ziyaret eden protokol üyeleri, daha sonra Muharrem Ayı dolayısıyla MHP Karaağaç Temsilciliğinin organize ettiği Aşure ikramı programına katıldı.

Bir cevap yazın