Baro’dan Hatay’ın 11 vekiline çağrı

Hatay Barosu, Hatay Milletvekillerine Samandağ, Erzin, Hassa ve Yayladağı’na adliye binası yapılması noktasında çalışma başlatılması için çağrıda bulundu.
Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Samandağ, Erzin, Hassa ve Yayladağı ilçelerine adliye binası yapılmasına yönelik Hatay’ın 11 milletvekiline yazı göndererek bu ihtiyacın karşılanması talebini iletirken, konuyla ilgili Adalet Bakanlığı’ndan kendilerine aktarılan bilgiyi de kamuoyu ile paylaştı.

Hatay’da bağımsız Adliye Binası bulunmayan söz konusu 4 ilçede bina yapımı için 16 Temmuz 2019 tarihinde Adalet Bakanlığı’na başvurduklarını aktaran Dönmez, bakanlıktan aldıkları cevabı da şöyle paylaştı, “Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgide Erzin ve Samandağ ilçelerinde adliye yapımının yatırım programında olduğu her iki ilçenin Adliye Binası projelerinin tamamlanmış olduğu ancak bütçe kaynaklarının kısıtlı olması nedeniyle yapım ihalesinin gerçekleşmediği ifade edilmiştir. Hassa ilçemizin Adliye Binası için arsa temin çalışmasının devam ettiği Yayladağı ilçesi için de Adliye Binası yapımının yatırım programında olmadığı bilgisi verilmiştir. Hatay Barosu Başkanlığı olarak sizden söz konusu ilçelerimizdeki Adliye Binası sorununun çözümü için gerekli girişimlerde bulunmanızı, ilçelerimizin acil ihtiyacı olan Adliye Binası sorununun takipçisi olunmasını talep ediyoruz.”

Bir cevap yazın