Samandağ, şiddete barışla ve kardeşlikle karşı!

Geçtiğimiz ay eşi ve çocuklarıyla birlikte Samandağ Deniz Sitesi’nde yürürken yol tartışması yüzünden saldırıya uğrayan ve komada günler süren yaşam mücadelesini yitiren Gökhan Çobancı vefatının 40. gününde anıldı. Çobancı’nın ölümünün 40. Günü dolayısıyla Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, vatandaşlar cenaze evinden Oytun Alanı’na kadar yürüyerek son günlerde Samandağ’da yaşanan şiddet olaylarına tepki göstererek,  bu tür olayların son bulması çağrısında bulundu.

Yürüyüşe, Gökhan Çobancı’nın ailesinin yanısıra Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP İlçe Başkanı Turgay Abacı, stk temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yol verme gibi basit bir olayda yaşanan tartışmada vefat eden Gökhan Çoban’ın yakınları katillerin en ağır cezayı almasını isterken, “Başka analar ağlamasın, çocuklar yetim kalmasın istiyoruz. Samandağ’ın bu tür olaylarla gündeme gelmesini istemiyoruz” dedi.

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz ise, “Yol verme nedeniyle tartıştığı 4 kişi tarafından vahşice darp edilerek komaya sokulan ve günler süren yaşam mücadelesini yitiren Merhum Gökhan Çobancı’nın 40. gün anısına düzenlenen yürüyüşe katılarak ilçemizde yaşanan bu tür olayların son bulması çağrısında bulunuyoruz. Bu şiddet olaylarının toplumumuza yakışmadığını ve yaşanmaması gerektiğini söylüyoruz. Örf ve adetleri, aile bağları kardeşlik ve barış üzerine kurulan Samandağlı vatandaşlarımızdan birbirimize saygılı olmayı, kardeşlik, barış ve nezaket duygularını yitirmemesi gerektiğini ifade etmek istiyor, bu vesileyle merhum Gökhan Çobancı’ya Allahtan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve tüm Samandağlı vatandaşlarıma baş sağlığı diliyorum. Biz biriz. Samandağ’da şiddet istemiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın