Lütfü Başkan, mazereti dolayısıyla katılamadı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yurtdışı programı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanları ile buluştuğu toplantıya katılamadı. Başkan Savaş, hızla devam eden EXPO2021 Hatay hazırlıklarının değerlendirildiği Çin’deki toplantıda olması dolayısıyla davet edildiği 30 büyükşehir belediye başkanı arasında yer alamayan tek belediye başkanı oldu.

Başkan Savaş’ın mazereti dolayısıyla katılamamasının dışında 29 büyükşehir belediye başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen büyük zirvede, Erdoğan, “Seçim sürecindeki rekabeti meydanlarda bırakan bu güzel manzara geleceğimizin en büyük teminatıdır” dedi.

Siyasi çekişmelerin geçici, ülkeye ve şehirlere yapılan hizmetlerin kalıcı olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimlerde aldığınız başarıdan doları hepinizi kutluyorum. Tüm bakanlar sorularınıza cevap vermek için buradalar. Siyasi olarak elbette farkı görüşlere ve duruşlara sahip olabiliriz ama ülkemizin ve milletimizin âli çıkarları söz konusu olduğunda birlikte hareket edebilme erdemini gösterebileceğimize inanıyorum. Bu ülke 81 vilayetinin tamamıyla hepimizin olduğuna göre, sorunların tespiti ve çözüm yollarının bulunması da bizlerin ortak sorumluluğudur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devletin başı ve yürütmenin temsilcisiyiz. Terörle, terör örgütleriyle, hukuksuzlukla arasına mesafe koymayı başarmış belediye başkanlarımızla birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Ülkemizin birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde burada ortaya koyduğumuz fotoğrafı çok önemli görüyorum. Milletimizin bizden isteğinin bu görüntü olduğuna eminim” dedi.

Parti ayrımı yapmaksızın belediyelerin tamamının durumunu yakından bildiklerini anlatan Erdoğan, “Kanun değişikliği gereken konuları Mecliste, kararname gereken konuları Cumhurbaşkanlığında, diğer idari düzenlemeleri ilgili kurumlarımızda çalışabiliriz. Önemli olan bu sürece tüm belediye başkanlarımızın ve partilerinin samimi destek vermeleridir” derken, İzmir’den Van’a, Eskişehir’den Hatay’a, Muğla’dan Mardin’e kadar hangi şehrin ne tür bir yatırıma ihtiyacı varsa hepsine de alt ve üst yapısıyla gerekli desteği verdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya teşrifleri için teşekkür ettiği belediye başkanlarına başarı dileğinde bulunduktan sonra, toplantının basına kapalı kısmında belediye başkanlarını şehirlerindeki sorunlarını dinledi.

Bir cevap yazın