Hatay’ın eşsiz lezzetleri Gastroantep’te

UNESCO tescilli gastronomi şehirleri arasında yeralan Hatay, eşsiz lezzetlerini ve mutfak kültürünü görücüye çıkardığı ‘tadım konsepti’nin ikincisini Antep’te düzenleyecek. İlki Adana’da düzenlenen ‘tadım konsepti’ ile lezzet meraklılarıyla buluşan Hatay mutfağı, bu kez de 12-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde Hatay Gastronomi Evi ekibinin emekleriyle temsil edilecek.

Hatay gastronomisinin tanıtımı hususunda büyük emek harcayan Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Gastronomi Evi’nde gerçekleştirdiği açıklama ile tüm gastronomi meraklılarını Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’ne davet etti.

“Festivaldeki yerimizi alarak mutfağımızı tanıtacağız”

 Gaziantep’in de UNESCO gastronomi şehirleri arasında yer aldığını anımsatan Nazan Savaş, “UNESCO gastronomi şehirleri belirli ödevleri yerine getirmek durumunda. Tanıtım etkinlikleri ve festivaller düzenlemek UNESCO gastronomi şehirlerinden biri olmanın ödevleri arasında. Gaziantep de bu festivali düzenleyerek ödevlerinden birini yerine getiriyor. Oraya dünyadaki tüm gastronomi şehirleri temsilcilerini gönderecek. Biz de festivaldeki yerimizi alarak tanıtımımızı gerçekleştireceğiz. Herkesi gerçekleştirilecek olan festivalde Hatay’ın yöresel tatlarını deneyimlemeye davet ediyorum” dedi.

Hatay Mutfağı Gaziantep’te

Yakın zaman önce Adana Next Republic’te gerçekleştirilen tadım etkinliğinden de söz eden Nazan Savaş, “Biz elimizden geldiğince konuklarımıza ve özellikle de yeni nesillerimize Hatay’a özgü yemeklerimizi ve tatlılarımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Hatay’a gelemeyen misafirlerimizin ise yanına gidiyoruz. Bunun ilki Adana’da gerçekleşti. Tadım konseptimizle Adana’nın ünlü restoranlarından biri ile anlaşarak konuklarımızla yemeklerimizi buluşturduk. Tadım etkinliğimize Adana ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve kıymetli eşleri de katılım gösterdi. Çok hoş bir ortam oldu. Hatay Gastronomi Evi çalışanlarımız da büyük emek sarf ettiler” dedi.

Bir cevap yazın