EXPO 2021 Hatay’ın sesi Çin’de duyuldu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HBB EXPO ve Gastronomi Birimi Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi ile birlikte Uluslararası Çiçek Üreticileri Birliği((AIPH)’nin 71’inci Genel Kurulu’na katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’de düzenlenen genel kurulda Medeniyetler Bahçesi temasıyla 2021’de kardeşlik, barış, hoşgörü ve gastronomi kenti Hatay’da düzenlenecek EXPO’nun devam eden çalışmaları hakkında sunum yapan Başkan Savaş, tamamen bir açık botanik parkına dönüşecek olan EXPO2021 ile medeniyetler şehri Hatay’ı tüm zenginlikleriyle dünyanın tanıyacağını ifade etti.

HBB EXPO ve Gastronomi Birimi Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi de projede gelinen son durumu paylaşırken, EXPO’nun kurulacağı alanlarında yol açma çalışmalarının başladığını ifade etti. EXPO inşaat ihalelerinin yapılarak, çalışmalara Ekim ayında başlanacağını da ifade eden Çelebi, kasım 2019’da üreticileri inşaat alanına kanalize edeceklerini ve iki ayrı EXPO alanında yapılan tüm çalışmaların her ay AIPH ile paylaşılacağını söyledi.

Bir cevap yazın