Tatil bitti, ders zili çaldı

İskenderun’da 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılı, 5 Temmuz İlkokulu’nda Kaymakam İskender Yönden’in çaldığı ilk ders ziliyle başladı.

Beş Temmuz İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen İlköğretim Haftası Kutlama Programına İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in yanısıra, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tolunay,  İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, şube müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Fikret Türkoğlu yaptı.


Bilgi yuvası olan okulun aynı zamanda sevgi yuvası olduğunu ifade eden Beş Temmuz İlkokulu Müdürü Türkoğlu, “Yeni bir eğitim öğretim yılına daha başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Öğrencilerimizin cıvıl cıvıl sesleriyle okulumuz koridorlarını ve sınıflarını doldurmaları en büyük mutluluk bizler için aramıza bu yıl katılan öğrencilerimizi de sevgiyle kucaklayıp okulumuza en kısa sürede alışmaları için çabalayacağız. Onlara bilgi yuvası olan okulun aynı zamanda sevgi yuvası olduğunu göstermiş olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılı ülkemizdeki tüm öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yeni eğitim yılı açılış töreninde okul yönetimi, veli ve öğrencilere seslenen İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu ise; “Yeni bir eğitim öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftada, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız, okullarına, arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindedirler. Sevgili öğrenciler, okulunuzdaki bu ilk gün heyecanınızı bütün kalbimle paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmenizi ve paylaşmayı bilen, büyüklerine saygı gösteren, milli değerlerine sahip çıkan ve çalışkan bireyler olarak yetişmenizi temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerim, çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Dünya milletlerine baktığımızda büyük bir teknoloji yarışı içinde olduklarını görmekteyiz. Gelecekte önder olacak, dünyaya yön verecek milletler bu yarışı önde götüren milletler olacaktır. Bu nedenle, bu günden çok çalışarak çocuklarımıza kaliteli ve iyi bir eğitim vermek zorundayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Beş Temmuz İlkokulu öğrencileri, İlköğretim Haftası dolayısı okudukları şiirlerin ardından sergiledikleri dans gösterileriyle göz doldurdu.  Dördüncü sınıfların birinci sınıflara devir ettiği bayrak devir teslim töreninin ardından, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in ders zilini çalmasıyla, öğrenciler sınıflarına geçti.

Sınıfları ziyaret ederek, öğrenci ve öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılını kutlayan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, okul masasına oturarak öğrencilerle sohbet etti.

Bir cevap yazın