Büyükelçi, yeni ekonomistlere ışık tuttu!

İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE) 5-7 Eylül 2019 tarihleri arasında 3. Uluslararası Ekonomi, Finans ve Ekonometri Sempozyumu’na (ISEFE) ev sahipliği yaptı.

İSTE Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyuma Dış İşleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Daimi Büyükelçi Serdar Cengiz, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İSTE Ekonomi Bölümü Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İSTE İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Sağır, üçüncüsü gerçekleştirilen ISEFE’nin önemini belirterek, “İSTE ve İstanbul Üniversitesi tarafından ortaklaşa düzenlenen bu Sempozyumda; dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen araştırmacılara ve araştırmalarına ev sahipliği yapmaktan duyduğumuz mutluluğu belirtmek isterim. 2017 yılında ilki düzenlenen bu Sempozyumun ikincisi Bandırma’da düzenlendi ve üçüncüsünü de İskenderun Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştiriyoruz. 11 ülkeden toplam 102 katılımcı var. Toplamda 73 bildiri sunumu yapılacak olup, bu süreç boyunca bizlerle birlikte olan herkese teşekkür eder, keyifli ve bilgi dolu zaman geçirmelerini dilerim” dedi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen ISEFE Sempozyum Başkanı ve İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış, Sempozyum ve günümüz ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Ardından Sempozyumun konuşmasını yapmak üzere, Dış İşleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Daimi Büyükelçi Serdar Cengiz kürsüye davet edildi. Dış İşleri Bakanlığı’nın işleyişi, staj ve iş imkânları hakkında konuşan Büyükelçi Serdar Cengiz, ‘Nasıl Büyükelçi olunur?’ sorusu üzerine ‘büyükelçilik’ hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Bir cevap yazın