‘Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayımız Mübarek olsun’

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Hicri Yılbaşı ve Muharrem ayı münasebetiyle yayınladığı mesajda, Kerbelâ şehitlerini ve tarihe altın harflerle nakşedilen tüm aziz şehitleri rahmet ve minnetle andı. Bereket ve bolluk ayı Muharrem ayı ile başlayacak olan yeni Hicri yılın tüm İslam Âlemine ve ülkemize barış, huzur, mutluluk ve esenlik getirmesini dileyen Kaymakam Yönden, mesajında güçbirliği ve kenetlenme vurgusu yaptı.

Mezhepsel ayrılıklar yerine, yüzyıllardır var olan birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi korumak gerektiğini ifade eden Kaymakam Yönden, “Yönden,”Aziz İslam Dininde en önemli aylardan biri olan Muharrem ayını karşıladığımız bu günlerde her türlü kutuplaşmayı bir tarafa bırakarak, manevi büyüklerimizin ‘Eline diline beline sahip ol, kalbini kapını alnını açık tut’ sözünü kendimize düstur edinmek suretiyle tüm kardeşlerimize gönül kapılarımızı açık tutmalı, birbirimize her zaman olduğundan daha güçlü bir bağ ile kenetlenmeliyiz.

Hicretten 61 yıl sonra, Muharrem ayının 10’ncu gününde tarihte ki en acı katliamlardan birinin yaşandığı Kerbela’da; Ümmetin efendisi Hz. Muhammed (SAV)’in sevgili torunu Hz. Hüseyin ve çoğu Ehl-i Beyt’ten 72 mümin kardeşimizin işkencelere maruz kalarak şehit edilmesini derin bir üzüntü içerisinde yâd ediyoruz. Bu elim hadise Aziz Milletimiz başta olmak üzere ırkı, mezhebi, meşrebi ve ideolojisi ne olursa olsun bütün Müslümanların asırlardır dinmeyen ortak kederi ve ortak acısı olarak tarihteki yerini almıştır.

Bugün biz Müslümanlara düşen vazife, mezhepsel ayrılıklar üzerinde durmaksızın aziz milletimizin yüzyıllardır var olan birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini korumak ve savunmak olmalıdır. Bu bilinç ve anlayış çerçevesinde geçmişte yaşanan bu üzücü olaylardan kendimize ders çıkarmalı ve manevi duygularımızı daha da pekiştirmek adına gönül bağlarımızı güçlendirmeliyiz.

Bu duygu ve düşünceler ile; şehadetlerinin 1380’nci sene-i devriyesinde Ehl-i Beyt’in tüm mensuplarını, hassaten Hz.Hüseyin Efendimizi, Kerbelâ şehitlerini ve tarihe altın harflerle nakşedilen tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Muharrem Ayı’nın; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın daha da pekişmesine, tüm İslam Âlemine ve ülkemize barış, huzur, mutluluk ve esenlik getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” dedi.

Bir cevap yazın