Bu etkinlik ‘Halk Sağlığı’ için…

İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan ‘Halk Sağlığı Haftası’ etkinlikleri kapsamında Sağlıklı Yaşam Parkı’nda açtıkları stantta vatandaşlara sağlık taraması yaptı.

Diyetisyen, fizyoterapist, diş hekimi, çocuk gelişim uzmanı ve diğer sağlık personellerince halka yönelik kan şekeri ölçümü, karbonmonoksit ölçümü, tansiyon ölçümü, boy -kilo beden kitle indeksi ölçümleri  ve rahim ağzı kanseri taraması yapılan etkinlikler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Halk sağlığının ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve yürütülen çalışmaları daha görünür hale kılmak amacıyla düzenlenen etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat, İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, sağlık personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sağlık hizmetlerinin önemine değinen Kaymakam İskender Yönden, “Sağlık hizmetlerimizi artık vatandaşımızın ayağına götürüyoruz. Verilen tedavilerin dışında önleyici sağlık hizmetlerini de bu tür yaşam parklarında vatandaşımıza sunuyoruz. Bu merkezlerde kanser taraması ve fizik tedavi gibi çeşitli sağlık hizmetleri ücretsiz bir şekilde yapılabiliyor” dedi.

Hatay İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat da, İskenderun’un sağlık yönünden gelişmiş bir ilçe olduğunu belirterek, bu çalışmaların vatandaşlara katkı sağlayıp, farkındalık oluşturmak adına önemli olduğunu ifade etti.

İskenderun Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Volkan Yeter ise halkın bilgi ve bilinç düzeyini artırarak, halk sağlığı adına farkındalık oluşturmak amacıyla düzenledikleri etkinliklerin devam edeceğini belirterek, vatandaşların hastane yerine bu tür sağlık merkezlerine gelerek kontrollerini yaptırabileceğini ifade etti.

Stantlarda ayrıca, koruyucu sağlık alanında farklı konularda broşürler dağıtılarak bilgilendirme yapılmasının yanısıra, sağlıklı besinlerin yer aldığı kumanyalar da dağıtılarak sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapıldı.

Bir cevap yazın