Adalet’i sıcak ekmeğe benzetti!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında altı yıl önce yaptığı bazı sosyal medya paylaşımları nedeniyle açılan davanın üçüncü duruşmasında karar çıktı.

İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nde görülen duruşmada Kaftancıoğlu’na toplamda 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Ancak Kaftancıoğlu tutuklanmayacak, karar istinaf mahkemesine gidecek.

Duruşmayı kalabalık bir milletvekili, avukat ve gazeteci grubu izlerken, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  da Kaftancıoğlu’na destek için adliyeye gelen isimler arasında yer aldı.

Cumhurbaşkanına hakaret, Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek ve terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamalarıyla 17 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında hakim tarafından son sözü sorulan Kaftancıoğlu, “Asla son sözüm olmayacak. Biz mevsimi başladı. O kaybetti, biz kazandık. 80 milyon kazandı” dedi.

Kaftancıoğlu’nun avukatları usül olarak sürecin müvekkillerinin başarısına karşı bir cezalandırma davası olduğunu, sosyal medya paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamına girdiğini savundu ve savunmalarını yapıp beraat talep etti. Ancak, mahkeme heyeti Kaftancıoğlu’nun farklı suçlardan toplam 9 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

Serkan Topal’dan tam destek!

Kaftancıoğlu’na destek veren CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal da, “CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu için Adalet arayanlar olarak, Çağlayan Adliyesindeydik. “Adalet Sıcak Ekmek” gibidir. Kokusu er-geç tüm ülkeyi saracaktır. Canan Kaftancıoğlu Yalnız Değildir.  Alsa da yalnız yürümeyecek” dedi.

Bir cevap yazın