Kebabın başkentinde Hatay’ın lezzetlerine yolculuk!

Hatay’ın UNESCO tescilli mutfağını tanıtmak amacıyla, Hatay UNESCO Gastronomi Evi ekibinin emekleriyle hazırlanan ve birçok ilde lezzet meraklılarıyla buluşmayı hedefleyen ‘Gastronomik Tadım’ konseptinin ilk durağı Adana oldu.

Adana Next Republic’te gerçekleşen tadım etkinliğine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşlerinin yanı sıra çok sayıda lezzet meraklısı katıldı.

Hatay yemeklerine tam not

Hatay’dan özel olarak etkinlik için getirilen malzemelerle hazırlanan lezzetlerin tadına bakan konuklar, Hatay UNESCO Gastronomi Evi çalışanlarından lezzetlerin yapım aşamalarından kültürüne; yemeklerin gündelik yaşamdaki yerinden kullanılan ürünlerin yetiştirilmesine kadar birçok konuda bilgiler aldı. Hatay’ın birbirinden leziz yemek ve mezelerinin yanı sıra kente özgü yöresel tatlı ve reçeller de konukların beğenisine sunuldu.

Başkanlardan birlik mesajı

Başkan Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve tüm konuklara katılımlarından ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a ev sahipliğinden ötürü teşekkür etti. Belediye başkanlarıyla her konuda dirsek teması kuracaklarını ifade eden Başkan Savaş, gastronomi ili olmak için başvuruda bulunan Adana Büyükşehir Belediyesine de başarılar diledi.

Medeniyetler diyarı Hatay’ın yemeklerini tatmaktan memnuniyet duyduğunu söyleyen Zeydan Karalar, “Mersin, Adana, Şanlıurfa, Hatay ve Gaziantep lezzet merkezlerimiz. Bizlere bu lezzetleri tattırdığı için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ediyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise gastronomi kültürünün doğru tanıtılmasının ekonomik anlamda önemli getirileri olacağının altını çizerek “Kentlerimizi Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz. Hatay, Adana ve Mersin benzer coğrafyalar. Bizler aynı partiye mensup belediye başkanları olarak her konuda birbirimize destek olacağız. Bu anlamda İstanbul’da gerçekleştirdiğimiz toplantı çok önemli bir başlangıçtı. Birlikten güç doğar diyerek bir çok alanda beraberliklerimizi güçlendireceğiz. Türkiye’nin umudu olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Zeydan Karalar ve eşine sürpriz

Başkan Savaş, 37’nci evlilik yıldönümleri olan Zeydan Karalar ve eşinin evlilik yıldönümünü kutlayarak mutlulukla yaşayacakları uzun bir ömür diledi.

Toplu anı fotoğrafı çekiminin ardından etkinlik sona erdi.

Bir cevap yazın