Veee… HADO kesin olarak Arsuz’da

Söz Gazetesi Sahibi Şehmus Aslan, HRT Akdeniz Tv’de yayınlanan ‘Yenibirgün’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a, net bir şekilde ‘HADO, İskenderun’a mı Arsuz’a mı yapılacak?’ diye sordu.

İki ilçe arasında kafa karıştıran rota değişikliğine Başkan Savaş,  ‘Şu anda yüzde 90 Madenli Balıkçı Barnınağı görünüyor” diyerek son noktayı koysa da, HADO’nun İskenderun’dan başlatılabilmesi için beklediğini de açıkça vurguladı.

İskenderun’da odalar ve STK’larla yaptığı görüşmelerde HADO’nun İskenderun’dan başlatılması ile ilgili ciddi bir talep olması ve Balıkçı Barınağı’nda hazırlanan projenin kendilerine sunulması üzerine durumu yeniden Hatay Valisi Rahmi Doğan ile değerlendirdiğini açıklayan Başkan Savaş, “HADO için İskenderun’u istedik, ancak Seyfi Bey iskeleyi vermedi. Balıkçı barınağına da izin verilmedi. Sayın Valimiz, HADO için Madenli Balıkçı Barınağını adres gösterdi. Buranın yat limanı ve su sporları merkezine dönüştürülmesi yanında arkadaşlar orada HADO ile ilgili gümrük sahası ve salon yapmak üzere çalışıyorlar. Deniz Ticaret Odası(DTO), odalar ve STK’lar İskenderun olabilir, ‘Barınak olsun’ deyince, konuyu Vali beyle yeniden görüşelim dedik. Hatta projeyi Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel Beyle paylaştık. Hoşuna da gitti. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, sabah Sayın Valimizle görüştük. Bakan beyle görüştüğünü ve İskenderun’daki barınağa izin verilmediğini ifade etti.  İskenderun, hatta Arsuz bölgesinin büyük çoğunluğu İskenderun olsun diyor, ancak bakanlık onaylamıyorsa, gidişat Madenli… ‘İskenderun olur mu?’ diye bekliyorduk. Ancak, şu anda yüzde 90 Madenli Balıkçı Barınağı görünüyor” dedi.

HADO’nun turizm ilçesi Arsuz’da olması gerektiğini söyleyen Gazeteci –  Yazar Şehmus Aslan, Arsuz’un Antakya, İskenderun, Belen’in ortasında kalması ve Samandağ –  Arsuz yolunun açılması ile de Samandağ ile de doğrudan bağlanması açısından deniz ulaşımında doğru rota olduğunu da sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın