Resepsiyonda bağımsız yargı vurgusu

Hatay Barosu Başkanlığı, 2019-2020 Adli Yıl Açılışı sebebiyle resepsiyon düzenledi. Antakya Anemon Otel’de düzenlenen Adli Yıl Açılış Resepsiyonuna Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taceddin Pınar, Hatay Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan, ilçe belediye başkanları, yargı üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende kısa birer konuşma yapan Hatay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Taceddin Pınar, Hatay Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Oral, Hatay İdare Mahkemesi Başkanı Songül Meydan Özdoğan ve Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.


Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez ise yargının sorunları, adaletin üstünlüğü ve bağımsızlığı konularını ele alan konuşmasında, hukuka saygının hakim olması, yargının yürütme ile yürüyen görüntü vermemesi, her şart altında bağımsız olması için yurttaşların sesi olmaya devam edeceklerini vurgulayarak, yeni Adli Yılın meslektaşlarına, yargı camiasına, ülkeye ve adalet bekleyen herkese hayırlı olmasını diledi.

Bir cevap yazın