Kadınlar, adliyeyi bastı!

İskenderun’da Berfin Özek’in (19) yüzüne asit türü sıvı döken tutuklu sanık Casim Ozan Ç. hakkında ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle açılan davanın ikinci duruşması yapıldı.

İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı duruşmaya CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile birlikte kadına şiddete karşı kenetlenen bazı kadın platformlarının temsilcileri de katılarak, Berfin’e tam destek verdi.

Davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının da hazır bulunduğu duruşmada, tutuklu sanık Ozan Ç’nin Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunması alındı.

Ozan Ç, suçsuz olduğunu öne sürerek tahliyesini talep ederken, Berfin Özek’in avukatı Mehtap Sert ise adli tıptan gelen “hayati tehlikesi yoktur” raporuna itiraz ederek, raporun tekrar alınmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı 26 Kasım 2019 tarihine erteledi.

“Sondaki duruşmada Berfin de dinlenecek”

Özek’in avukatı Mehtap Sert, müvekkilinin geçirdiği yoğun ameliyatlar nedeniyle duruşmaya katılamadığını, bir sonraki duruşmada ise teknik donanımlar hazırlanarak dinleneceğini belirterek, “Önümüzdeki celse mütalaa verilmesini bekliyoruz. Adli Tıp raporunda, asidin 1,5 litre olduğu ve tepesinden aşağıya döküldüğü hususu değerlendirilmemiş. Birinin başından aşağıya 1,5 litre asit döküyorsanız bunun boğazına gelip öldürme ihtimali olduğunu da biliyorsunuzdur. Bunu bir anlık öfkeyle yapmamış yani tasarlamış, günlerce planlamış” dedi.

“Sorumlular hakkettikleri cezayı alsın diye adliyedeyiz”

CHP Hatay Milletvekili Avukat Suzan Şahin de, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “Berfin’imizin umut dolu bakışı solmasın, bu durumda olmasının sorumluluları hak ettikleri cezayı alsın diye bugün mahkemede kadınlar olarak yanındaydık. Berfin’e ve ailesine sonuna kadar destek olacağız. Kadına yönelik şiddet politiktir. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Şiddetin ortadan kalkması ve daha ortaya çıkmadan önlenmesi için devlet İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasayı etkin olarak uygulamalıdır” diyerek, TBMM gündemine taşıdığı İstanbul Sözleşmesinin uygulanmaya konulması için de hükümete çağrıda bulundu.

Bir cevap yazın