Lütfü Savaş’tan İskenderun’a önemli mesajlar!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte katıldığı canlı yayın programında bölgenin önemli sorunlarını dile getiren Söz Gazetesi Sahibi Şehmus Aslan, İskenderun’daki trafik keşmekeşliği ve dolmuş güzergâhlarındaki kargaşayı çözüme kavuşturmak amacıyla yapmayı planladıkları çalışmaları da sordu.

HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan sunuculuğunu Can Çapar’ın üstlendiği ‘Yeni Bir Gün’ adlı programda Şehmus Aslan ile birlikte Hataylı gazeteciler Mehmet Ali Solak ve Ömer Cihangir’in sorularını yanıtlayan Başkan Savaş, İskenderun’da yaşanan ulaşım sorunlarını ortak akılla çözmek için önümüzdeki günlerde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası(İTSO) ev sahipliğinde geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceğini söyledi.

Antakya’nın ardından İskenderun’da toplu dönüşüm çalışmalarının başlayacağını söyleyen Başkan Savaş, “Bu hafta içerisinde İskenderun Ticaret Odası ev sahipliğinde, Büyükşehir temsilcilerimiz, ilçe belediye temsilcisi ve STK temsilcileri ile görüşeceğiz. İskenderun ulaşımını masaya yatıracağız, hangi önlemleri alabilirizi birlikte konuşacağız. Sadece İskenderun’da değil Ulaşım Master Planı kapsamında tüm ilçelerimizdeki toplu taşıma ve ulaşım sisteminde revizyon işlemleri gerçekleştireceğiz. Toplu taşıma dönüşümlerinde, herkes kendince bir yerden rant sağlamış, kimse rantını bırakmak istemiyor. En kolay yapacağımızı düşündüğümüz Harbiye bile bizi 2,5 yıl yordu. Biz de barışık yaşamak isteyenlerle, barışık yaşamak istemeyenleri ayırdık. Bu sorunu çözerken Türkiye’nin en iyileri ile çalıştık. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden hem destek, hem danışmanlık aldık.  Antakya’daki dönüşüm tamamlanmak üzere. Dana sonra İskenderun’a başlayacağız. İskenderun’da vatandaşlar 1 km. gidecek yolu, 3,5 km. gidiyor. Ayrıca güzergahı kesişen çok fazla kooperatif var. Güzergâhtaki yolcu sayısına göre oluşturulan sistemde hem halkın, hem dolmuş şoförlerinin mutlu yaşamalarını sağlayacağız” dedi.

Bir cevap yazın