Arsuz Merkez Camii yıkılacak!

Arsuz ilçe merkezinin tek camiisi Merkez Camisi maliki Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce yıkılıp, yerine ilçeye yakışır güzellikte, arsanın elverdiği büyüklükte yeniden inşaa edilecek.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Çaldıran ile birlikte Merkez Camii’nde yaptığı incelemede ayrıca ilçe merkezine ikinci bir camiinin yapılacağını söyledi.

Bahar aylarında Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın talebi üzerine Vakıflar Genel Müdürünün Merkez Camii’yi yerinde incelediğini ve yenilenmesi sözü verdiğini ifade eden Kaymakam Sarı, “Camiimizin proje ödeneği çıkarıldı. Projenin hazırlanmasının ardından ilçemize yakışır mimaride yeni bir camii inşaa edilecek. Bu konuda emeği geçen başta Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan olmak üzere Vakıflar Genel Müdürümüz ve Bölge Müdürümüz ile emeği geçenlere ilçemiz adına şükranlarımı sunuyorum. Aynı zamanda ilçe giriş tarafında da imar çalışmalarında bir camii yeri planlandığını, yerin planla kesinleşmesinin ardından burada da bir camii inşası için çalışmalara başlanacağını belirtmek isterim. İkinci camimizin yapılması sonrası önemli bir ihtiyacın giderileceğini ve Merkez Camii’de zaman zaman yollara taşan kalabalığının da azalacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Bir cevap yazın