Hatay’da incir zamanı, belben zamanı

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan UNESCO Hatay Gastronomi Evi,  bu kez de belben yapımı atölyesine ev sahipliği yaptı. Hatay’ın yöresel ve unutulmaya yüz tutmuş yemeklerini misafirleriyle buluşturan Hatay Gastronomi Evi’nde Hataylı kadınlar, üzüm ve incirin bol olduğu bugünlerde incir belbeni yaptı. 

Bu eşsiz tatlıyı yaparken hem eğlenen, hem de belben yapımının püf noktalarını öğrenen kadınlara Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş da eşlik etti.

Yaz mevsiminin sona ermeye başlamasıyla kışlık yiyecek hazırlıklarını yapan Hataylı kadınlar, soğuk kış günlerinde evlerden eksik olmayan, oldukça lezzetli incir belbeni yapmanın keyfini çıkarırken, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirirken, emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Hatay’ın lezzetleri kooperatifler aracılığıyla dünyaya yayılacak

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş, gastronomi evinde bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirterek, “İncir ve üzümün bol olduğu bu zamanda herkes belben yapabilir.  Yapım süreciyle 1 hafta sonra hazır olan bu lezzet sofralarımızda mutlaka yer almalı. Yaptığımız çalışmalar ile şehrimize ait lezzetleri kooperatifler aracılığıyla uluslararası arenada tanınır kılmayı hedefliyoruz. Bu ve bunun gibi atölyelerimizin devamı gelecek” dedi.

Bir cevap yazın