Hatay’ın yangın sınama gücü test edildi

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü 4 il ve 20 ilçede eş zamanlı olarak yangın ve yangına müdahale tatbikatı gerçekleştirdi. Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Gaziantep’te 100 araçla birlikte 15 dakikada aktif- pasif çalışması yapılan tatbikatı Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Şube Müdürü Muzaffer Kentmen yönetti.

Güç havuzlarının sınandığı tatbikatta,  hava araçları keşif görüntüleri paylaşırken karadan ve havadan yangın anında uygulanacak çalışmalar yapıldı. Hatay il genelindeki 42 havuz görüntülenirken, ayrıca son günlerde artan orman yangınlarıyla dikkat çeken Hatay’ın yangın sınama gücü de test edildi.

Tatbikat hakkında konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Şube Müdürü Muzaffer Kentmen, yapılacak çalışma ile bölgenin yangına karşı olası müdahalesinin test edildiğini belirtirken, “Geniş bir coğrafyada özellikle insan kaynaklı yangınlara karşı en hızlı ve en kısa sürede, en az zayiatla söndürmek için tüm birimlerimizle 4 il ve 20 ilçede 100 aracımızla ve helikopterlerimiz büyük bir tatbikat gerçekleştirdik.  Korkacak veya endişe edilecek bir durum yok. Tatbikat yaparak güç havuzlarımızı ve hava kabiliyetimizi sınıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir cevap yazın