Bu haykırışlar ömür boyu unutulmayacak!

Kırıkkale’de eski eşi tarafından 10 yaşındaki kızının önünde vahşice katledilen Emine Bulut cinayetine tüm Türkiye’de olduğu gibi Hatay’dan da tepkiler yükseliyor. Verilere göre Emine Bulut bu yıl içerisinde erkek şiddeti sonucu yaşamını yitiren 222’nci kadın olurken, bir kadının yaşamının çocuğunun gözü önünde elinden alındığı vahşet herkesin yüreğini dağladı.
#EmineBulut hastagh’i ile paylaşılan ve kadına yönelik şiddete karşı acilen tedbir alınması gerektiği yönünde çağrılar ile insanlığın öldüğünü dile getiren kızgınlık ve sitem dolu açıklamalar şöyle:

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Bir kadının Ölmek İstemiyorum çığlığı tüm kadınların sesidir. Kadın cinayetleri artık son bulsun! Kadınları yaşatmak için alışmayacağız, susmayacağız, sessiz kalmayacağız.”

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir: “Ben ölmek istemiyorum” “Anne lütfen ölme” Eski eşi tarafından kızının gözü önünde öldürülen Emine Bulut’un son feryadı. Sözün bittiği yer… Kadına şiddeti ve kadın cinayetlerini lanetliyorum. Kadına yönelik cinayetleri durdurmak için acilen tedbirler almak zorundayız.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “İnsanlık “anne lütfen ölme” sözüyle can çekişti, “ben ölmek istemiyorum” sözüyle öldü. İnsanlık ölmesin… İnsanlar da ölmesin…”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı: “Herkes bilmelidir ki, her ne sebeple olursa olsun bir kadının şiddete maruz bırakılması ve canına kıyılması, en büyük zulümdür. Hayattan koparılan bir kadın daha olmasın diye sessiz kalmayacağız. Yaşanan bu vahşet ve kadın cinayetleri son bulsun!”

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven: “Cinayete ses çıkarmayan, caninin suç ortağıdır. Kadın cinayetlerinin artık son bulmasını, faillerin en ağır ceza ile yargılanmasını ve bir daha yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alınmasını diliyoruz.”

CHP Hatay İl Başkanı Av. Halil İbrahim Özgün: “Bu haberi paylaşırken isyan, acı, çaresizlik, kızgınlık, harekete geçme ve birçok duygu arasında bir girdaba düşmüş durumdayım. Bir baba, eşinin boğazını keserek öldürüyor. Hem de 10 yaşındaki kızı önünde. Kız ” anne lütfen ölme” derken, anne de ”ölmek istemiyorum” diye yalvarıyor. Suç kişiseldir ancak nedenleri toplumsal! Hepimiz suçluyuz. Şiddetle yeterince mücadele etmeyen hükümet suçlu. Suçsuz toplum, eğitimle başlar. Cehaletten, şiddetten, suçtan beslenen iktidar suçlu. Modern çağdaş yaşamın getirdiği ilke ve kurallar yerine gerici yaşam ve kurallara teslim olan muktedirler suçlu! Kendi iktidarları için hastalıklı erkek egemen düzene kendini teslim edenler suçlu! Eğitime kaynak aktarmak yerine rant projelerine ülkeyi peşkeş çekenler suçlu. Bir cinayetin anatomisini çıkarın bakalım kimleri bulacaksınız! Bıçağı tutan tek bir el değil ki! Yüzbinlerce milyonlarca el var orada! Aklıma Yaşar Kemal’in İnce Memed’de ” Abdi ağa gider Hamza ağa gelir. Hamza gider başkası gelir. Binlercesi var. Ağalıktan kurtulmanın öldürmek dışında bir yolu olmalı. ” sözleri geliyor. Bıçağı kullanan ceza alınca bitmiyor ki! Bu cinayetler neticede genel politikanın ürünü. O zaman öncelikle politik olarak kimlerden hesap soracağımızı, kimleri sanık koltuğuna oturtacağımızı ve kimleri koltuklatından alaşağı edeceğimizi biliyoruz. Son olarak da boğaz kesme, bu topraklara yabancı cinayet biçimi. Hangi terör örgütünden devşirildiğini iyi biliyorsunuz. Kimlerin palazlandırdığını da!

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, “Anne Lütfen Ölme” çığlığının her zerresinde kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti görmezden gelen, önlem almayan, kadını birey saymayan ve bütün bunlardan dolayı da utanmayan herkesin günahı var. Unutmayın Kadın Cinayetleri Hep Politiktir…”

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası: “Bu vahşete karşı sessiz kalmıyoruz! Kadın cinayetlerinin son bulmasını, faillerin en ağır cezalarla yargılanmasını diliyoruz.”

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara: “Şiddete karşı somut adımlar atılmadıkça, şiddetin boyutu da canice bir hal alıyor…”

Bir cevap yazın