Sahnenin ışığı Arsuz’u aydınlattı!

13. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Film-Dizi Müzikleri Ünlü Ezgiler Konseri’nde Arsuz’u keman yayları ile piyona tuşlarından çıkan notaların büyüsü sardı.

İskender Sayek Kültür Evi’nde sahne alan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın iki akademisyeni Seda Baykara ve Günay Tuzkaya’nın keman ve piyano resitaliyle keyifli bir akşam yaşattığı konserde Arsuzlular’a İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Yargıtay 20. Ceza Dairesi Başkanı İlmettin Köklü, 2018 yılı TÜBA Üstün Başarılı Bilim İnsanı Ödülü’ne layık görülen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Travmatoloji ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gazi Huri de eşlik etti.

Game of Thrones, Yüzüklerin Efendisi, Karayip Korsanları, Titanic, Lord of the Rings, Avatar, Gladiator, Baba gibi unutulmayan, efsane dizi müziklerini piyano eşliğinde, keman sesinin verdiği huzurla birleştiren muhteşem ikili, dinleyenleri zaman zaman duygusal, zaman zaman neşeli, zaman zaman da aşk kokulu bir yolculuğa çıkardı. Seda Baykara ve Günay Tuzkaya, konserde ilk olarak çaldıkları Thais operasından Meditasyon şarkısını ise etkinliklere adını veren Fusün Sayek’in anısına ithaf etti.

Kemanını adeta konuşturan Seda Baykara, çaldığı eserlerde yaşadığı duyguları dinleyenlerine de hissettirmek istediğini belirtirken,  “Fransa, Japonya, İtalya ve ABD eserleri arasında Türkiye’den bir esere yer vermeden olmaz. Ne de olsa damarlarımızda Türk kanı taşıyoruz” dedikten sonra, Selvi Boylum Al Yazmalım” film müziğini seslendirdi. Yaklaşık bir saat süren konser dinleyiciler tarafından ayakta alkışlanırken, Prof. Dr. İskender Sayek, Seda Baykara ve Günay Tuzkaya’ya çiçek takdim ederek, teşekkür etti.

Arsuz’a diyabet okulu

Konserin tüm hazırlıklarıyla bizzat ilgilenen Prof. Dr. İskender Sayek, devam eden etkinlikler hakkında bilgiler vererek,  “İki genç akademisyeni, keman ve piyano eşliğinde provada dinlerken çok etkindim. Sizin de etkilendiğinizi düşünüyorum.  Ankara Konservatuarında öğretim görevlisi olan Seda Baykara ve Günay Tuzkaya’ya burada oldukları için çok teşekkür ederim. Etkinliklerimiz kapsamında cumartesi günü, Kaymakamlık Konferans salonunda sosyal inovasyon konulu bir söyleşimiz olacak. Bu söyleşinin gençler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aynı gün öğleden sonra da çocuk diyabeti konulu bir toplum söyleşisi gerçekleştireceğiz. Çok önemli bir konu olmasının yanında, bu konferansın diyabet okulunun burada da başlamasına vesile olacağını düşünüyorum. Bu etkinliğimize de herkesi bekliyoruz” dedi.  

Bir cevap yazın