Hatay’daki üniversiteleri tercih eden öğrencilere mesaj

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, il genelindeki üniversiteleri tercih eden ve yerleşmek için kente gelmeye başlayan öğrenciler için hoş geldin mesajı yayınladı.

Hatay’daki Mustafa Kemal Üniversitesi(MKÜ) ve İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE)’ni tercih eden  öğrencileri kutlayan Başkan Savaş, binlerce yıllık geçmişi ile 13 medeniyeti topraklarında kucaklayan, bütün dinleri barış içinde bir arada barındıran bir kültür mozaiği olan Hatay’ın Türkiye’nin öğrenci şehri olduğuna vurgu yaptı.

Ailelere, çocuklarını gönül rahatlığıyla Hatay’a göndermeleri mesajı da veren Başkan Savaş, açıklamasında, “Kıymetli Üniversite Öğrencileri… 3 Semavi dinin hoşgörüyle bir arada yaşadığı, kadim tarihi ile medeniyetleri kucaklamış, damakları şenlendiren gastronomisi, tescilli ve doğal güzellikleri ile hayran bırakan Hatay’ımıza hoş geldiniz. Üniversite eğitimi için Hatayımıza gelecek tüm öğrencileri ve aileleri gönülden kutluyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim süreleri boyunca her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bir cevap yazın