UNESCO’dan Hatay’a duble tescil

UNESCO, Hatay’ı Gastronomi Şehrinden sonra, Öğrenen Şehirler Küresel Ağı’na(GNLC) layık gördü. Dünya tarihinde ilk defa UNESCO’dan ikinci bir tescil alan il olarak büyük bir başarıya imza atan Hatay’da başarının mimarı Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’ın dünya arenasında tanıtmaya devam edeceklerini söyledi.

Gastronomi kentinden sonra, UNESCO’nun Öğrenen Şehirler Ağı’na katılarak Hatay’ın ne kadar zengin bir potansiyele sahip olduğunun uluslararası alanda bir kez daha tescillendiğini söyleyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş,”UNESCO “Her şehir eşsizdir. Ancak öğrenme konusunda şehirlerin paylaştığı belirli özellikler bulunmaktadır” anlayışı doğrultusunda Hatay’ımızı Öğrenen Şehirler Küresel Ağı’na(GNLC) layık gördü. Hatay’ımızı dünya arenasında tanıtmaya ve değerlerimizle adımızdan söz ettirmeye devam edeceğiz. Bu gurur hepimizin. Hatay’ımıza hayırlı olsun” dedi.


Öğrenen şehirlerin anlamı, kalkınmada sürekli eğitimin önemi ve gücünü dünyaya gösterme ve kentimizde herkesi bilgi toplumuna hazırlamak ve dünya ile rekabette öncü olmak şeklinde ifade ediliyor.

Bir cevap yazın