Hatay’ı Gadir-i Hum coşkusu sardı

Aleviler için oldukça büyük önem taşıyan ve en büyük bayramları olarak nitelendirilen Gadir-i Hum Bayramı yarın(18 Ağustos’ta) büyük bir coşkuyla kutlanacak.

Hz. Muhammed’in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali’yi taltif ettiği gün olarak bilinen Gadir-i Hum Bayramı’nı sevgi, hoşgörü, kardeşlik duyguları ile kucaklayacak olan ehlibeytten yana olan Aleviler , bu özel günü bol bol dua ederek, ibadete ayırırken, bayramın geleneğinden olan kazanlarla hriseler pişirip dağıtmanın yanında çoğu esnaf da bu günde kepenk kapatarak bayramın kültürel değerlerini ve geleneklerini yaşatacak.

Vali Doğan’dan Gadir-i Hum mesajı

Cehennem ateşinin bile söndüğüne inanılan bu özel bayram ile ilgili Hatay Valisi Rahmi Doğan, Gadir-i Hum Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Doğan, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “İlimiz, üç semavî dinin mensuplarının, karşılıklı saygı ve hoşgörü içinde birlikte yaşadığı ender kentlerdendir. Etnik, kültürel ve dinî yapısı itibarıyla yüzyıllardır bir arada yaşayan ve hoşgörünün sözde kalmadığı örnek bir şehirdir. Bizler farklılıklarımızla güzel ve güçlüyüz. Bugüne kadar yaşattığımız hoşgörü kültürünü bizden sonraki kuşaklara da aktarmak hepimizin ortak gayesidir. Bayramlar tüm kültürlerde ve tüm inançlarda, insanların mutlu olduğu, dargınlıkların unutulduğu güzel günlerdir. Bu düşüncelerle; tüm insanları kucaklayan ve bir ensar misali yaşadığımız ilimizde Gadir-i Hum Bayramını yürekten tebrik ediyor, mutluluk ve huzur dolu nice bayram günleri diliyorum.”

“Gadir Hum” Konferansı Yarın
EHDAV organizasyonu olarak bu yıl 21.si gerçekleştirilecek Hz.Ali Gadir-Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı yarın düzenleniyor. EHDAV Genel Başkanı Ali Yeral’ın davetiyle Antakya Anemon Otel’deki konferansa yurt dışından da davetiler katılacak.
Anemon Otel’de saat 19.30’da başlayacak konferansa konuşmacı olarak atılacak isimler şunlar:
-Ş.Muhammed Rıda Hatem-Lazkiye Ehlibeyt Alimi
-Dr.Seyyit Şehabettin Hüseyni-İran-Tebriz Vakıf Gn.Bşk
-Faruk Ali Yıldırım-Alevi İnanç Birliği Vakfı Bşk.
-Rıza Igıdoğlu-Azerbeycan Ehlibeyti
-Dr.Seyyit Hüseyin Zerraki-Seyyyitler-Şrifler Dr.Bşk.
-Seyyit Sadık Musevi-Lübnan’lı Yazar

Bir cevap yazın