Arsuz’da İlber Ortaylı ile tarihi söyleşi

Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Veno H. Zahariyadis, 13. Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen tarih söyleşisinde Arsuzlularla buluştu.Tarihi İskender Sayek Kültür Evi’nde düzenlenen tarihi söyleşiye Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve belediye meclis üyeleri,CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, Prof. Dr. İskender Sayek başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Büyük İskender ve kurduğu, şimdiki adıyla İskenderun olan Alexderiatta, Arsuz ve Doğu Akdeniz Coğrafyasına dair engin bilgilerin konuşulduğu söyleşide, iki tarih profesörü ayrıca bugün Mısır’da bulunan ve yine Büyük İskender tarafından kurulan İskenderiye kenti ile İskenderun arasındaki benzerliklere değindi.

Geçmişe yolculuk yapılan muhteşem söyleşiden dolayı Prof. Dr. İskender Sayek’e teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, tarih çalışmalarının yanı sıra birçok tarihi konuları ele alan çalışmalarıyla Türkiye’nin ve Dünya’nın sayılı Tarihçileri arasında bulunan İlber Ortaylı ve konuşmacı Veno H. Zahariyadis’ı Arsuz’da ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bir cevap yazın