Arsuz’u bayram coşkusu sardı

Arsuz’da Kurban Bayramı dolayısıyla gerçekleşen geleneksel halk bayramlaşması farklı din, dil ve etnik kökenden insanı bir araya getirdi.

Devlet Demir Yolları Kampı Çay Bahçesi’nde büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşen bayramlaşmada farklı dinler bir arada kardeşçe bayram sevincini en üst düzeyde yaşadı.

Arsuz Kaymakamlığı’nın ev sahipliğinde ilçedeki birlik ve beraberliği daha da pekiştiren bayramlaşma törenlerine Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven ve eşi Behice Güven, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Mehmet Güzelmansur, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye meclis üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uzun bayramlaşma kuyruğunun oluştuğu törende, bayramların barış başta olmak üzere birlik, beraberlik ve dayanışma duygularını daha çok pekiştirdiğine vurgu yapıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Arsuz’da bayramın sevgi ve saygı çerçevesi içerinde bir arada kutlandığına dikkat çekerek, ilçedeki hoşgörü ve kardeşlik rüzgârının daim olmasını temenni etti ve herkesin bayramını kutladı.

Başkan Güven, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Teşkilatını ziyaret ederek, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan polis ve askerlerle bayramlaştı. Başkan Güven, şehit ailesi ziyaretinin ardından CHP İlçe binasında partililerle bayramlaştı.

Bir cevap yazın