Kadınların, kadın üniversitesine tavrı net!

Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme taşıdığı kadın üniversiteleri modeline karşı il genelinde imza kampanyası başlattı. Cinsiyete dayalı kadın üniversitelerine karşı olduklarını ve bu üniversiteleri açtırmayacaklarını söyleyen Vatan Partisi Öncü Kadın Hatay İl Başkanı Serap Zehal, ‘Üniversiteli Kadını Kafese Koyamazsınız’ adlı imza kampanyasının İskenderun ayağına start verdi.

Antakya ve İskenderun’un yanısıra Hatay’ın bütün ilçelerinde imza kampanyasının başladığını söyleyen Zehal, “Cumhuriyet Devrimi ile aydınlanmış Türkiye’nin ve özgürleşmiş Türk kadınının Kadın Üniversitelerine ihtiyacı yoktur” diyerek, kadın üniversiteleri ile ilgili net tavrını ortaya koyarken, bütün kadınları da mücadeleye çağırdı.

İskenderun’da havuzlu çarşıda başlatılan ve yoğun ilgi gören imza kampanyasında önerilen modelin kadını kafese koymak olduğunu ifade eden Serap Zehal, “Antakya ve İskenderun’da kampanyaya yoğun bir ilgi olması bizleri sevindiriyor. Erkeği, kadını ve genci kampanyaya destek vererek, cinsiyete dayalı üniversitelerin laiklik ve eşitlik ilkesine aykırı olduğunun altını çiziyorlar. Her ülkenin kendi tarihsel süreçleri içerisinde, kendi toplumsal yapısına göre değerlendirilmesi gerekir. Cumhuriyet Devrimi ile aydınlanmış Türkiye’nin ve özgürleşmiş Türk kadınının Kadın Üniversitelerine ihtiyacı yoktur. Kadın Üniversiteleri, anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır. Böyle bir girişimde bulunulursa Danıştay’a dava açacağız. Bu konuda bağımsız Cumhuriyet Yargısına güveniyoruz. Vatan Partisi’nin kadın kolları Öncü Kadınları olarak, bugünden itibaren ‘Üniversiteli Kadını Kafese Koyamazsınız’ kampanyası başlatıyoruz. Hatay’ın bütün ilçelerinde mücadele başlatıyoruz. Partimize üye olsun olmasın bütün kadınları mücadeleye çağırıyoruz. Başta kadın örgütleri olmak üzere bilim dünyası örgütlerini, iş dünyası örgütlerini, gençlik örgütlerini, meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Sayın Erdoğan’ın açıklamalarından anlaşılan odur ki; Türkiye’de açılması istenen Kadın Üniversiteleri sadece kadınların eğitim gördüğü üniversiteler olacaktır. Japonya’daki model de bu şekildedir. Ülkemizde, çeşitli üniversitelerin bünyesinde kurulan; kadınların karşılaştıkları her türlü sorunun en aza indirilmesi, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda kadının konumunun yükseltilmesi amacıyla bilimsel çalışmalar yapan ‘Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezleri’ kast edilmemektedir. Kadın Üniversitelerinin; kadınlara özel tıp, hukuk, mühendislik, edebiyat, tarih, sanat, fen, uzay bilimleri, spor eğitimleri veren kurumlar olması planlanmaktadır. Vatan Partisi’nin kadın kolları Öncü Kadın olarak, Edirne’den Ardahan’a Türkiye’nin dört bir tarafındaki kadınları ayağa kaldıracak, Kadın Üniversitelerini açtırmayacağız. Partimize üye olsun olmasın bütün kadınları mücadeleye çağırıyoruz” çağrısı yaptı.

Bir cevap yazın