Ebru Kursu motive ediyor

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, ebru ve yağlı boya kursu eğitimi alan kursiyeleri ziyaret ederek, çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Kültür Müdürlüğü koordinesinde, Çay Mahallesi sosyal tesislerinde gerçekleşen Ebru Sanatı Kursu’nda önlüğünü giyerek birkaç ebru vuruşu da yapan Akkoca, kadınların sanatla içiçe olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca, meslek edindirme kurslarını önemsediklerini belirtirken,  “Suyun üzerinde renk verme çalışmalarıyla yapılan süsleme sanatı olan Ebru sanatı nadide sanat dallarından biridir. Belediye olarak yoğun bir talep üzerine açılan bu kursumuzu, geleneksel sanatlarımızın geleceğe aktarılmasının yanısıra meslek edindirme kursu olmasından dolayı önemsiyoruz. Belirli periyotlar halinde devam eden ebru kursunda başarılı olan kursiyelere sertifika da veriliyor. Kursumuza destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Ebru sanatını öğrenmekten duydukları memnuniyeti dile kursiyerler ise,” Ebru sanatı ve sanat atölyelerimizde açılan birçok kurs ile kültürlerimizin ve çeşitli sanat dallarının yaşatılarak gelecek nesillere aktarılmasına büyük destek veren Belediye Başkanımız Sayın Fatih Tosyalı’ya ve siz yardımcılarına teşekkür ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Bir cevap yazın