Antakya’nın kimliğine tanıklık eden kazı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, çeşitli kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış Hatay’ın geçmişine ışık tutacak olan Roma Dönemine ait Hipodrom kazı çalışmasını yerinde inceledi.

Geçtiğimiz günlerde, Fransız manda yönetimi sırasında büyük bir kısmı alınan mozaiklerin bir parçasının gün yüzüne çıkarıldığı kazı çalışmaları ile ilgili M.K.Ü. Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof.Dr. Hatice Pamir’den bilgiler alan Başkan Savaş, Kültür Bakanlığı adına yürüttülen çalışmaları HBB olarak da büyük katkı sunduklarını söyledi.

2011 yılında Müze Kurtarma Kazısı olarak başlatılan ve 2013’te de “Bakanlar Kurulu Kararlı Kazı” statüsüne alınarak Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak sürdürülen kazı çalışmaları hakkında bilgiler veren Hatice Pamir, antik kaynakların hipodromun hemen yanında bir saray olduğunu ve bu sarayın bir anlamda yönetim merkezi olduğunu ortaya koyduğunu belirterek, amaçlarının tarihsel süreç içerisinde Antakya’nın kimliğine tanıklık eden yapıyı bütün güzellikleriyle ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

Bir cevap yazın